måndag 20 oktober 2014

Om livets sköra tråd och om hjärta och smärta.


 

 
Jag fick ett SMS på jobbet från min kära, det stod "Jag är på akuten troligen hjärtinfarkt". Mitt hjärta gjorde saltomortaler min mage vände sig ut och in och tårarna brände under ögonlocken. Vi var redan en person kort på jobbet,  så att säga att man ville åka till honom kändes jobbigt men väldigt självklart. Min brors plötsliga död för några år sedan gjorde sig påmind. Jag orkade inte jag bröt i hop. Fasen också.. hur ska man klara av det här nu då??? Orken tog slut. Jag ville inte, det får inte hända...


 Innan provsvaren kom, innan allt var över så var världen svart, jag målade fan på väggen.  Jag anade det värsta och svor. Jag såg aldrig skyddsängeln. Jag har ju tydligen en sådan verkar det som, en ängel som vakar över mina kära.
 
 
Nej,  jag är inte religiös, har absolut inte den sortens tro men kanske en annan sorts tro. En tro på att allt har sin gång och mening. Att det ordnar sig även om det ser svart ut. Det gjorde det den här gången också men .. inget ont som inte har något gott med sig. En varnings signal och ett tecken på att man ska ta vara på sina dagar med varandra, rätt som det är så är dom över. Dom där dagarna och dagarna... Dom som man tar så lätt för givet.
 

4 kommentarer:

 1. På en sekund håller hela universum andan. Men vare sig man är religiös eller inte så nog höll din skyddsängel dig i handen idag. Och livet blev verkligt igen.

  Stor kram till dig och kärleken.
  Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Men ååå nu blev jag tjock i halsen och fick svårt att andas...
  Himmel...jorden stannande verkligen. Vilken tur att det gick bra..och jag kan bara försöka sätta mig in i alla tankar som hinner snurra av et sånt sms.
  Kan tänka mig att ni blir extra kärleksfulla, tacksamma och njuter lite extra av livet nu.
  Kraaaaaaaaaaam Katarina

  SvaraRadera
 3. Uhhhh hemska tanke. Det finns absolut inget värre än när ens kära far illa. Så himla skönt att allt gick väl.
  Ta väl hand omer och ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 4. Hoppas allt blir bra! Jag är inte heller religiös.. Men jag tror ändå nånting, eller någon? vakar över mig och mina nära & kära.. :-)

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!