Vi odlar ju lök, både gul och röd. Fast även om man köper så funkar det här receptet utmärkt. Syltad rödlök. Wooow vad gott! Testa för tusan, ni kommer att älska det.
- 3 rödlökar
- 2 dl ättiksprit (12 %)
- 1 dl vatten
- 2 1/2 dl socker
- 1/4 dl salt
- Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
- Koka upp ättikssprit, vatten, socker och salt i en kastrull.
- Häll lagen över löken. Låt svalna och ställ i kylen minst 24 timmar
Njut!
Det ska jag nog testa!
SvaraRaderaKram/Maria
Det lät gott det där.Kram Pernilla
SvaraRaderaDet låter mumsigt! Tror jag fick syltad rödlök i en sallad häromdagen på Restaurang PM och vänner i Växjö. Ett ställe jag rekommenderar om ni är i närheten.
SvaraRaderaTackar för receptet. Det är redan utskrivet och skall testas.
Kram Anette
Låter inte alls dumt! Här i UK har vi ju mycket pickled grönsaker m m. Nu är jag hemma i Wales och det är underbart!
SvaraRaderaAh, jag har precis gett upp grönsaksodlingen, men så jag önskar att jag hade färsk egen lök och inlagd är ju så gott!
SvaraRaderaAgneta kram