tisdag 15 juli 2014

Gott till det mesta!

 

Vi odlar ju lök, både gul och röd. Fast även om man köper så funkar det här receptet utmärkt. Syltad rödlök. Wooow vad gott! Testa för tusan, ni kommer att älska det.
                                                                     
  • 3 rödlökar
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten
  • 2 1/2 dl socker
  • 1/4 dl salt                                                
  1. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
  2. Koka upp ättikssprit, vatten, socker och salt i en kastrull.
  3. Häll lagen över löken. Låt svalna och ställ i kylen minst 24 timmar
 
Njut!

 


5 kommentarer:

  1. Det ska jag nog testa!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  2. Det låter mumsigt! Tror jag fick syltad rödlök i en sallad häromdagen på Restaurang PM och vänner i Växjö. Ett ställe jag rekommenderar om ni är i närheten.
    Tackar för receptet. Det är redan utskrivet och skall testas.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  3. Låter inte alls dumt! Här i UK har vi ju mycket pickled grönsaker m m. Nu är jag hemma i Wales och det är underbart!

    SvaraRadera
  4. Ah, jag har precis gett upp grönsaksodlingen, men så jag önskar att jag hade färsk egen lök och inlagd är ju så gott!
    Agneta kram

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!