söndag 28 december 2014

Årgångsvin.

Årgångsvin från 2013. Det räknas kanske inte som årgångsvin. Jag vet inte så mycket om sånt. Om man googlar på det så får man upp, vin av god kvalité från ett visst år så då är det här vinet ett årgångsvin, eller hur?           Pssst!---------->
 
 
 
Ett annat ord på Å är återhållsam och det passar ju bra i det här sammanhanget med vin. I mitt fall så passar det bra även på kött som ju passar bra till rött vin.
 
Jag har nämligen bestämt mig för att bli Demi vegetarian. (testa ett tag i alla fall) Har bestämt att vara väldigt återhållsam till alkohol också. Det blir lätt lite smuttande här och nu när man har långledigt. Eftersom jag bestämmer det redan nu så är det inget nyårslöfte utan bara ett val jag gör så här i mellandagarna. Jag bestämmer också att lite skumpa vid tolvslaget på nyår är helt OK.
Kram på er där ute och så kan ni titta in hos Tatjanis för fler bidrag på Å, bilder på årets dukning tex.

16 kommentarer:

 1. Låter spännande att testa på veg-livet :) Du får visa förslag på vilka måltider du gör istället för den vanliga husmanskosten med kött, det vore kul :) Jag har också planer att ta hand om hälsan bättre framöver, känns som ett bra och vettigt nyårslöfte :)

  Kramiz aka

  SvaraRadera
 2. Åh,så¨fin Vinflaska med vargar :)
  Ha dé gott/Kram

  SvaraRadera
 3. Jag har också lagt om kosten lite och gått ner 4-5 kilo under hösten. Äter inte bröd till frukost på vardagarna längre, det har tydligen gjort skillnad ;)
  Alkohol dricks så gott som aldrig i veckorna (undantag för lite bubbel en bröllopsdag, kanske) i vanliga fall, så där känner jag inte att jag behöver vara återhållsam ;) Godis/snacks har jag dragit ner på för länge sedan. Men man märker under julen att magen blivit van vid lite andra rutiner, nu när man kanske stoppar i sig mer än man brukar ;)
  Demi-vegetarian, spännande! Jag äter mest fågel eller fisk, fast jag gillar ju korv med bröd, så det är nog inget för mig ;) :)
  Kram och ha det fortsatt fint! Dags att rösta snart ;) =)
  /Maria

  SvaraRadera
 4. Ja, lite lagom så där är nog bra. Jag äter inte annat än fågel och fisk till vardags, men blir jag bortbjuden äter jag precis allt som bjuds. Det fungerar jättebra, det finns så mycket som är gott om man skalar bort animalier till viss del. Och alkohol är väl alltid bra i lagom doser. Så lite animalier som möjligt, så mycket fibrer som möjligt, det är liksom mina ledord och vilka alternativ det finns om man verkligen genomför det. Jag stöder dig!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Här behöver jag nog inte vara återhållsam med vinet för det blir inte mycket men däremot chokladen får jag snart sätta stopp för... Kramis Suss

  SvaraRadera
 6. Spännande att vara demiveg. Här är det sparsamt ned alkohol, men kött gillar jag. Kram

  SvaraRadera
 7. Oj då, då får jag önska dig lycka till.
  Jag var vegetarian i ganska många år i min ungdom och äter (sen jag träffade min man) blandad kost och mår bäst av det. Visserligen laktosfritt och så lite vitt mjöl som möjligt, men ändå.
  Mat och dryck är ju den här familjens STORA intresse, så .......
  Ha de gott. Kram, Cat

  SvaraRadera
 8. Ordet Demi vegetarian har jag aldrig hört tidigare och vore jag själv, så skulle jag absolut hålla mig till den kosten. Här är vi mycket återhållsamma med alkohol när det finns barn närvarande, men till Nyår får det allt bli ett glas skumpa vid tolvslaget!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 9. Spännande val, få se vad du tycker! Skippar ju också kött och kyckling, men fisk och skaldjur äter jag. Minskar på alkohol här också, inte för att det dricks så mycket egentligen, men mycket kalorier är det ju ändå...
  Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Spännande, lycka till !
  Här dricker vi inte mycket alls och när vi gör det blir det vin.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 11. Låter sunt, lycka till!
  Önskar dig en skön kväll, ta hand om dig!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 12. Kul att du vill äta mer vegetariskt! Jag drack det där vargvinet nyligen. Jag gillade etiketten. Till nyårsafton tänkte jag plocka fram en flaska champagne jag fått i present men när jag googlade på namnet insåg jag att den var ganska dyr. Ska nog spara den till något som verkligen är värt att fira. Kram

  SvaraRadera
 13. Härligt att göra val tycker jag. Att få bestämma sig för det man själv vill... Bra där, vego är bra och gott!

  Må toppen - STOR kram - Tatjanis

  SvaraRadera
 14. Själv är jag helnykterist, har provat alkohol EN gång och det var en liten klunk öl jag fick smaka av farfar som liten.. BLÄ! ;-) Första och sista gången. Hoppas barnen går på min linje sen när de blir vuxna.. :-) Huvudvärk kan man dock ha ändå, har haft ont sedan igår och det känns som att hela huvudet trycks ihop och är helt bortdomnad.. :-( Jag ska också börja äta bättre 2015 - inge mjölk och mjölkprodukter. Visst, blir vi bjudna på mat och det är mjöl i såsen äter jag... men jag tänker inte äta typ spaghetti och köttfärssås - då får det bli massa grönsaker istället för pastan. Nötkött skulle jag inte kunna leva utan... Men det är en bra idé och vore kul om de delar med dig av recept med vitt kött/skaldjur.. :-)

  Kraam Therese

  SvaraRadera
 15. Verkar vara förnuftiga tankar både vin och kött. Här dricks det väldigt sällan, mycket beror på att jag ofta fick migrän efter minsta lilla glas vin så då var det lika bra att strunta i det. Kött äter jag men begränsat, och jag har också som tanke att börja bli mer alternativ i min middagslagning och kanske laga mer vegetariskt. Tror det är förnuftigt.

  Fin eftermiddag till dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 16. Jo det är lätt att det slinker ner både det ena och det andra nu under ledigheten.

  Man vill gärna leva så sunt man kan så det gäller att besluta sig för hur man vill leva. Jag körde en vit månad för ca ett år sedan - kanske dags igen :-).
  Kram Malin

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!