tisdag 27 december 2016

God paj med räkor.

Hej i slott och koja, ja eller allt där emellan.
 I dag bjuder jag på en matig och fräsch paj. En paj med få kolhydrater och ändå en mumsig, festlig och mättande rätt.



Lax- och skaldjurspaj med ägghack - 4 portioner
Pajdeg 3 dl mandelmjöl 
0,5 dl skalade sesamfrön 
1 msk fiberhusk 
1 tsk salt 
40 gr. smör 
1 ägg 

 Mixa mandelmjöl och sesamfrön och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa samman till en deg. Tryck ut i pajformer och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 20-30 min. Grädda skalet i 175 grader i ca 12-15 minuter tills skalet fått lite färg. Låt svalna. Jag gjorde portionspajer men det funkar så klart i en stor pajform.

Fyllning: 
3 hårdkokta ägg
 ½ dl lättmajonnäs 
Salt, svartpeppar 
1 msk hackad färsk dill 
1 kruka krispig sallad 
25 g lyxräkor i lag 
100 g skivad rökt lax 
75 g strimlad vitkål
 ½ granatäpple.

 Skala och hacka ägg. Lägg i en skål och blanda ner majonnäs, salt, svartpeppar och dill. Fördela sallad i pajskalet och lägg på ägghacket. Häll av räkorna och lägg i högar på pajen. Lägg på laxskivorna. Strimla vitkål och gröp ur granatäpplekärnor. Lägg på pajskalen och garnera med skivad citron och dillvippor. Dra på lite svartpeppar eller citronpeppar. 

 
Pia Gustafsson

9 kommentarer:

  1. Så goda dom såg ut, tack för receptet.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  2. Det ser riktigt gott ut! Tack för recept!
    God fortsättning!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  3. Mmmm det där ser gott ut, får helt enkelt bli paj i morgon i Villa Davidsson.
    Ha de gott, kram Catarina

    SvaraRadera
  4. Ser jättegott och fräscht ut... efter alla kylskåpsrester i min värld!

    Ha fina mellandagar!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  5. Men så god och nyttig också.
    Måste provas någon dag.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  6. Men jäkl-r vd gott det såg ut!! Mumsigt!! Nu blev jag tveksam till mitt val av nyårsmiddag...
    Ha det gott, kram Kate

    SvaraRadera
  7. PRECIS vad jag behövde! En god och nyttig paj efter all stabbig julmat, tusen tack Pia...
    Ja vi njuter väl på några dagar till och njuter av ledigheten.
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  8. Tack för det receptet. Det måste jag göra när yngsta dottern kommer hem från farmor och farfar i tyskland. Hon älskar både räkor och lax. Ha en fortsatt fin dag. Kram Annika

    SvaraRadera
  9. Åh vad gott det där verkar vara!!!!
    Blev det någon soffa? Vasen är jättefin och ett riktigt bra pris. Dagg, tycker jag är alldeles på tok för dyr för att vara en vas ;)
    Vi slog till på ny säng igår, halva priset! Mellandagsrea är inte dumt!
    Kram på dig och god fortsättning!
    /Maria

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!