måndag 2 november 2015

Göra själv!

Vi har byggt ut, anlagt pool, rustat gamla hus, kaklat badrum, lagt plåttak, gjutit plintar och lagt plattor. Ja vi har nog testat det mesta inom bygg. Jag hade ju en bror som var snickare med egen firma så verktyg och experthjälp fans inom räckhåll kan man säga. Vi var ju grannar. 

Nu hade han inte alla verktyg eller maskiner som behövs utan ibland så hyrde vi maskiner. Tex. när vi skulle lägga ner poolen, en markvibb behövdes för att packa sanden ordentligt. 

Tänk så himla smart va, för jag behöver verkligen inte en egen vibb som ska stå och ta plats i garaget eller i ett uthus. En annan sak som vi använt ganska så ofta är en cementblandare. När man ska gjuta plintar till altaner eller göra grunder. Nu råkar min Pappa äga en sådan, ja ni har kanske sett den ibland den där orangea fula manicken som står här bakom gärdesgården och är i vägen hela tiden.


Det är absolut en sak som man kan hyra när man behöver en.  Då slipper man bli irriterad varje gång man ser den liksom. Ha Ha!
Kika in  på epox.se där finns en hel del faktiskt.

Den stora fula otympliga stenen som legat bredvid poolen skulle vi ta bort för tre år sedan. Om vi hade vetat med vad och hur man klyver en sådan så hade vi nog hyrt det med. Nu fick en traktor släpa bort den istället. Nästa gång jag ska hyra något så blir det en golvslip. När? Ja det vet jag inte riktigt. Vi får väl se. Hoppas på snart.

2 kommentarer:

  1. Vad kul att göra sakerna själv. Blir en speciell känsla då. Och bra med experthjälp så nära inpå

    SvaraRadera
  2. Kul när man är händig och kan fixa saker själv och med expert hjälp blir det ju ännu bättre.
    Kram

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!