torsdag 29 oktober 2015

Gör om gör rätt!


Nej nu blir ingenting som jag tänkt. Vet inte riktigt vad det är med mig faktiskt. Jag kämpar med sovrummet men inget ser bra ut hur jag än försöker. Hela hemmet ser plötsligt jätte konstigt ut tycker jag. Den där hemkänslan infinner sig inte alls och det känns inte ett endaste dugg genomtänkt någonstans. Kanske för att det inte är det heller. Kanske för att jag är trött och omotiverad också. Usch och fy! Jag tror jag måste göra om från scratch. Fast Oj så svårt och jobbigt. Jag får kanske ta lite hjälp av någon. Läget just nu är ..


 • Fel överkast- brunt passar inte alls till det gråa..eller är det kanske det röda Inte beigt heller för den delen. Vad ska jag ha då?
 • Fel kuddar, rutigt och randigt blev ju galet fult, vad ska man välja?
 • Fel lampor, samma sak med det bruna veckade skärmarna, inte snyggt och alldeles för små.
 • Fel färg på plädarna som iof. sig kan passa i vardagsrummet eller i uterummet. Dom går ju i grönt
 • Garderobsdörrarna är sååå fula, väntar på skjutdörrar.
Jag är inte bra på att lägga pussel precis. Stilen jag vill åt är en varm, vintrig och lite lantlig känsla. Cozy... Ja ja, jag gör väl om igen. Alla tips välkomnas varmt.


7 kommentarer:

 1. Ibland så får man den där felkänslan. Jag brukar plocka bort saker då så att jag inte alls ser dem för om jag gör det så kan jag inte tänka.... Sen brukar jag utgå från en sak som får sätta tonen. Och så ta en paus och sen titta med nya ögon! Och flytta saker mellan rummen!

  Happy Friday Pia! Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Tycker det är så svårt att ge tips.

  SvaraRadera
 3. Tycker också det är svårt att få till det ibland, brukar riva ut allt och börja om... Ha en fin helg, kram

  SvaraRadera
 4. Konstigt det där, ibland har man allt klart för sig i huvudet och ibland funkar det inte alls.
  Tycker du ska låta det vara som det är ett tag, lovar du kommer snart få en klar bild, stressa inte fram något.
  Lycka till. Önskar dig en fin lördag.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Ibland är det bara sååå galet svårt att få till det. Svårt att ge tips, men jag hade plockat bort plädarna, vikt ner överkastet och ställt huvudkudden på kant mot sängavel med någon kudde framför. Lamporna är små, men kan upplevas som större om du ställer dem på några böcker eller någon låda och sätter en mindre växt jämte. Vet inte om de är de bästa tipsen, men alltid ett försök. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 6. Hej heeeej..
  Nu måste jag ju också komma med tips såklart..;)
  Så här hade jag gjort..
  Jag hade satsat på ett nytt överkast...vitt eller grått (måste förstås passa till grå väggfärgen då) Men det finns ju billiga på IKEA.
  Det behöver man ju inte bädda med ända upp om man har snygga lakan som matchar... då viker man ju istället ner täcket en bit över..
  Så hade jag utgått från de två rutiga kuddarna du har ytterst på nedersta bilden... Den röda färgen är underbar och kommer lyfta det grå och få det underbart
  vintrigt cozy....;) De andra kuddarna och plädarna hade jag flyttat till ett annat rum. Precis som Tina säger hade jag ställt huvudkuddar...MEN
  om man nu har bäddat med lakan man inte vill ska synas på dagen, då gör jag så att själva huvudkuddarna som vi sover på. De låter jag ligga ner precis som vanligt plus en extra emellan. Sedan har jag en massa extra huvudkuddar finns ju döbilliga att köpa om man inte har. Udda enfärgade örngott är ofta billigare än "prydnadskuddar". Så ställer jag en rad huvudkuddar på de som ligger ner. På så sätt får jag upp den bakersta raden lite högre.
  Sedan är det bara att fylla på me både huvudkuddar och prydnadskuddar i både ex vitt, grått, rött och de rutiga du har skulle jag lägga längst fram.
  Så skulle jag komplettera med en pläd i kanske enfärgat rött eller någon tjockare lurvig historia som jag skulle vika och lägga längst ner.

  Jag ser inte på bilden om ni har heltäckningsmatta eller om det är ett sånt plastgolv... Men en stolor matta som ligger in en bit under sängen och sticker ut på var sida får också hela rummet att gosa till sig... jag fick en wooow känsla i vårt sovrum då jag köpte en matta dit.
  Så hade jag absolut satsat på högre lampor alternativt satt upp vägglampor o slutligen hade jag satt upp några tavlor ovanför sängen.

  Ibland kör man fast nåt helt förskräckligt och ibland blir det inte alls sådär som man sett i huvudet att det ska bli... fy vad man harar när det blir så...;)
  Du har ju en superfin bas där så det är nog bara att snurra runt allt några varv så blir det bra tillslut.
  Ta mina tips med en nypa salt nu.. och gör din grej av det.
  Stor kram du..
  Å vet du... tänk vad härligt... nu vet du ju vad du kan använda november till....;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså när man skriver på en mac.....haha...grrrr.... den "rättar" orden själv....hatar inte harar tex.... haha

   Radera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!