fredag 26 juni 2015

Småhus och bodar.

Vi ritade och byggde en friggebod för många år sedan till vår mellanson som behövde flytta hem ett tag. Nu bor vår yngsta son där, perfekt med tonåringar där ute. Han kan lyssna på musik, spela dataspel eller ha kompisar där utan att vi blir det minsta berörda eller störda. Den kommer fungera utmärkt som gäststuga senare när han är utflugen. Då fick man bygga 15 kvadrat utan bygglov men nu har vi ju Attefallshus som ju är från 20-24 kvadrat.
 
Inte tokigt alls att ha om man har plats på sin tomt. Man ska kanske ta och bygga ut?  Om man fixar ett litet pentry med kyl och drar in vatten så kan man ju hyra ut sommartid eller driva Bed&Breakfast. Det finns ju många olika typer av småhus/bodar så kika in här för förslag om du blev sugen på att skaffa ett. Här finns charmiga lusthus och grillkåtor också. 
 
Bastuflotte.1
 På vår lilla road tripp så stannade vi till vid Ljusnan en natt. Då fick jag syn på dessa coola husbåtar och bastuflottar.
 
Så smart att tuffa runt lite på älven och ta sig ett dopp efter bastun. Varför inte en flytbrygga med husvagn? Fiffigt! 
 

3 kommentarer:

 1. flytbrygga med husvagn :) det var annorlunda! Ha en riktigt fin helg! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Mysigt och praktiskt! Ett enklare boende med sjöutsikt - wow!
  Kram,
  Titti

  SvaraRadera
 3. Sådär, då har jag läst ikapp några dagar i alla fall... ;-) Härligt med semester! Jag jobbar nästa vecka, sen har jag 3 veckor. När jag bodde hemma hade jag också mitt ''rum'' i en stuga på gården - ganska stor faktiskt, supermysigt! Enda nackdelen var att det inte fanns någon toa, så man fick kuta in på morgonen innan man skulle till skolan, ha ha!

  Kraam Therese

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!