söndag 26 oktober 2014

Surdegsbak..


En liten gul påse lockade mig till att baka bröd. Inte vilket bröd som helst utan surdegsbröd.
 
 
Nu äter jag ju inte bröd men det finns ju andra i familjen som gör så visst, jag testar väl då. Jag hade köpt mjöl av högsta kvalité och en lång söndag som denna passar det ju jättebra att baka på. Lång därför att jag glömde ställa om klockan så 06.00 gjorde jag frukost...(jisses
 
 
 
Jag är inte så himla imponerad av resultatet men nu har jag i alla fall testat. Ska provsmaka också. Har ni provat att baka surdegsbröd?
 
 

6 kommentarer:

 1. Ser riktigt gott ut, även om inte heller jag äter bröd ;) Men baka kan vara kul ibland. Kram.

  SvaraRadera
 2. Åååå vad gott....hur kan du låta bli? Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Nej, jag har inte provat det här med surdegsbröd. Jag är lite som du, jag äter inte så mycket bröd och om jag äter så är det bara grovt mjöl i. Jag har nog inte förstått hypen med surdegsbröd, vi har ett bageri med café inte så långt härifrån och dom har kurser som kostar jättemycket pengar för att lära sig baka surdegsbröd, men, nej, jag har inte förstått det hela! Men ditt bröd ser verkligen jättegott ut!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Surdegsbröd är gott men när vi, läs Maken, testat så har det liksom exploderat, och vi har haft deg ända upp i taket. Ditt ser fint ut! <3

  SvaraRadera
 5. Ett så´nt fint bröd du bakat och det ser gott ut. Jag har aldrig bakat surdegsbröd och faktiskt inte tänkt göra det heller. Vi äter inte så mycket bröd och när vi behöver så brukar Ica få den äran att förse mig med bröd bakat på surdeg. Jag bakade oftare när barnen bodde hemma, men nu har jag blivit så lat - fast jag tycker hembakat är väldigt gott - för att inte tala om doften av nybakat.
  Önskar dig en skön vecka och må så gott!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ser jättegott ut. Duktig du är. Jag är dålig på att baka. Äter bröd, men inte så ofta.

  Kram N

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!