lördag 11 oktober 2014

Äntligen helg och så en bomb.

 
Ja.. så är det äntligen helg igen. Efter en intensiv vecka med drygt 50 timmars förvärvsarbete, så blir man trött. Inte så konstigt alls. Det som är konstigt är att man ändå inte kan sova länge när lördagsmorgonen kommer ändå. Det gör inget för man kan ju liksom kasta sig på soffan och vila senare på dagen om man vill. Min kollega berättade att hon skulle bjuda på "bomben" som fredagsmys-gott. Vad är det undrade jag då.. jomen asså... det är  2 dl vispad grädde som man blandar med 1 ask Philadelphia ost och en ½ finhackad lök.
Sen drar man över ett lager stenbitsrom och doppar nachochips i bomben. Gott! Fast jag glömde att ha i lök.. det funkade i alla fall. Kalorisnålt??? Nej jag skulle väl inte tro det. Men LCHF om man skippar chipsen och dippar gurka eller paprika. Nu ska jag ge mig ut på svampjakt igen och senare ska duka lite fint på uterummet.
 
 
 
 

Vi ska fira i kväll,  fira att det är höst, att vi har varandra och att vi har det bra. Att vi kan prata öppet med varandra om saker i livet, allvarliga eller humoristiska Vi pratar om saker som är personliga saker som berör...  Allt sånt som man bara tar för givet men nu ska det uppmärksammas med en trerätters middag. Det ska jag fixa till innan dom kommer hem, maken från en föreläsning och tonåringen från en kompis. Älskar min familj! Vad vore jag utan dem?

 Meny
Förrätt: Löjromstoast
Varmrätt: Skinkstek med råstekta rotsaker gräddsås, kantareller och gelé
Efterrätt: Toscapäron och vaniljgrädde 

2 kommentarer:

  1. Vilken god meny! Hoppas du har en fin helg! Kram Stina

    SvaraRadera
  2. Visst är det viktigt att fira oavsett dag. Jag säger som du - utan min familj skulle det vara jobbigt. Min man och jag är både bästa vänner och varandras ♥ våra bägge bägge barn är våra ögonstenar.
    Ha, ha, den där "bomben" känner jag igen. Men vi blandar osten med löken och brer ut den i en pajform, duttar på lite svart rom och dippar med "LCHF-knäcket".

    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!