onsdag 8 oktober 2014

Vill inte släppa taget om sommarens rum...


Vårt uterum blev ju väldigt mycket varmare sedan vi byggde om. Taket har ju en lite isolerande effekt och vi satte ju även isolering i väggarna innan vi brädade in. Vi kan njuta av platsen ännu ett tag, ja faktiskt sitta där om vi eldar i öppna spisen, året om. Kanske inte om det är -30, fast då vill man ju inte det heller. Vi planerar att fira julafton där med tjocka släkten.
 
Maken hittade den lilla anden på en loppis när vi var på Öland. Jag tycker den passade bra där på fönsterbrädan. Vildvinet som snirklat sig in har ändrat färg och lyser så fint mot det vita. Nästa fest där ute blir nog till helgen... Vad vi ska fira? Det ska jag berätta senare.
 
 
 
 
 
 
 

10 kommentarer:

 1. Så mysigt det ser ut! Får se om även vi kan sitta i vårt uterum på jul??? ;) =) Det kommer definitivt inte vara klart, men om vi får in golvvärmen och alla fönster innan dess, så...
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 2. Så mysigt med uterum, härligt att kunna förlänga säsongen på det viset. Inne men ändå ute.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt att kunna "sitta ute" även när det börjar bli kallare. Kan tänka mig att det kan vara riktigt mysigt nu när det regnar och blåser och har sig.

  SvaraRadera
 4. Men ååååå...va mysigt!!
  Jag vill också fira jul i uterummet..;)
  Fast hos oss blir det så kallt så då får vi nog sitta på värmedynor och ha ytterkläderna på...;)
  Anden är jätte söt och han passar ju toppen där. Vilka fina bilder på arbetsrum du hittat. Vi har ett som är PYTTE LITET och urtrist så jag ska också suga åt mig av den inspirationen.
  Å tvåglas fönster har vi med. Vi fick veta av en energirådgivare att i så här gamla us är det ingen mening med att sätta 3 glas för det finns så många andra ställen som värmen rymmer ut på. Fast jag hittade 2-glas med bra u-värde så det är inte så stor skillnad. Vi hade direktverkande el förut och eldade massor och hade en ful luftvärmepump..;) Men då vi byggde om köket passade vi på att konvertera om till vattenburet och borra för bergvärme. Såååå skönt att äntligen ha det varmt.. Den kallaste vintern för ett antal år sedan hade vi 12 grader i köket en morgon...då grät jag faktiskt...huuu... det var ju liksom ingen idé att tända i spisen för det hade ju inte hunnit bli varmt förns vi hade åkt till jobbet.
  Haha oj vad jag spårade ur nu...
  Haaaa det!
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 5. Härligt med ett sånt bra extrarum! Fint med vildvinsslingan som krupit in. Är det en födelsedagsfirning kanske... eller ett fågelboksläpp?

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Vad härligt det ser ut! Bra ide för jul!

  SvaraRadera
 7. Visst är vildvinet fint nu på hösten, men även grönt och maffigt på sommaren.
  Trevligt med julafton i uterummet.
  Må så gott och kram!

  SvaraRadera
 8. Det låter så mysigt att kunna vara där året om i princip. Vi pratar och pratar om hur och när vi skulle kunna täppa till vår veranda så att det blev något liknande, mysigt med spisen också!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Åh vilket mysigt uterum ni har Pia!! Och vad himla kul med era planer att fira julafton där :) Vi börjar också att planera så smått inför jul, herregud snart är vi där igen!! Så charmigt med anden där också!

  Min vän Katrin hälsar att hon köpte sin fina tunika från Bonaparte förra sommaren.

  Önskar dig en trevlig helg!

  Kramar aka

  SvaraRadera
 10. Jag har inte helt släppt taget om det somriga! Det är ju så varmt fortfarande!

  Önskar dig en fin kväll! Kram Jenny

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!