måndag 16 december 2013

Pepparkaksgubben och julpanik!

En glad prick står på köksön, en oätbar pepparkaksgubbe. Bakom ryggen finns en minikruka där det borde stått en liten julstjärna. Nu fanns det inga sådana på lokala butiken och jag tar mig ingenstans med febern i kroppen. Jag får använda den till något annat.
 
 
Önskar att jag vore lika glad som han, men jag känner ingen glädje alls denna jul. Vill helst att den var över och allt var frid &fröjd. Jag pyntar på och försöker att ta det lugnt men med en känsla i kroppen som inte alls är bra. Jag skulle vilja göra som en trotsig unge, lägga mig på golvet, sparka med benen, gråta och skrika JAG VILL INTE!
   (Trotsiga tanter får nog inte göra så, bara i smyg på toan när ingen ser)
Men jag måste nog fira jul, så är det bara.
 
 
Dagen ska ägnas åt läkarbesök och nätshopping, julklapparna ni vet som alltid ska panik-köpas eftersom jag aldrig vet vad folk vill ha eller behöver. OK vi skippar julklapparna tycker maken. Jaaa det gör vi, vill jag svara då, men..  Nopp tycker jag för jag vill så gärna ge. Julkorten då? Inga inköpta eller gjorda så det får bli panik på dom också. Eller så struntar vi i dom.
 
Bättre planering! Ja, lätt att säga och bestämma, för varje år bestämmer jag just det. Bättre julplanering Pia, kom ihåg det! Men det blir inte så, mystiskt va? Fy vilket deppigt inlägg det blev, så kan man ju inte ha det. Skärpning! Jag ska sätta på en julskiva, lite "Oh helga natt" eller "Hej tomtegubbar", det kanske får mig på bättre humör.
Ha en fin måndag där ute!

 
2 kommentarer:

 1. Bara du blir piggare blir allt roligare igen! Skippa alla måsten och gör bara det absolut nödvändigaste, det blir en jul ändå och en mycket bättre med en glad Pia än med en en utarbetad ledsen trasa.
  Julstjärnor behöver du inte heller! Sätt på julskivan och ta några danssteg! Gör nu som tant Eva-Mari säger!

  Kramar från mig!

  SvaraRadera
 2. Julkort skippar jag i år, hinner inte och fann ingen inspiration. Julmaten går på lust, några favoriter men också sushi och chili con carne. Viktigast att ha det mysigt och trevligt tillsammans, utan en massa måsten!
  Kram

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!