söndag 15 december 2013

Lingon på laxen!

Tredje advent och ett litet middagstips. Kan hända att jag haft det i ett tidigare inlägg men det tål verkligen en repris, jag lovar. Så himla gott!

Just det lite söta tillsammans med fisk är faktiskt inte så tokigt alls. Den här rätten kallas för viltlax och man kan googla på den eller så kollar man in receptet här.

Här fortsätter snuvan/febern att eskalera och jag fryser som bara den. Får en olustig känsla av att flygplanet sprayades på hemvägen mot en sorts feber man kan få av en mygga. Joo, det är sant,  jag blev biten av en insekt när jag var på en vandring i Funchals levador. Tänk om jag drabbats av Denguefeber Hjäälp!!! Usch nej nu ska jag inte måla f-n på väggen. Fast inkubationstiden stämmer... I dag så tänder vi tredje ljuset och letar upp lite tomtar. Bara tar det väldigt lugnt och hoppas att febern går bort. Jag är tydligen tvungen att uppsöka läkare enl. smittskyddsinstitutet.
 5 kommentarer:

 1. Uppsök läkare, det tycker jag du ska göra, man vet ju aldrig. Och nu ska inte jag vara sån, men visst har den kommit till Madeira.....Fast jag hoppas att det "bara" är en vanlig förkylning du åkt på, det gör man lätt tycker jag när man åker flygmaskin, det är liksom lite hopplöst det där.
  Krya på dig!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Usch, det där låter inte trevligt! Jag tycker du ska besöka en läkare. Hoppas det bara är en vanlig förkylning.
  Kram Helén

  SvaraRadera
 3. Usch då, krya på dig! Och du, jag älskar viltlax men det var alldeles för länge sedan jag gjorde det! Tack för att jag blev påmind om hur gott det är!

  SvaraRadera
 4. Usch då, krya på dig! Och du, jag älskar viltlax men det var alldeles för länge sedan jag gjorde det! Tack för att jag blev påmind om hur gott det är!

  SvaraRadera
 5. Laxen där såg inte helt fel ut! Dt vill jag testa!
  Usch, febern däremot… det lät inte kul…
  Hoppas det är vanlig förkylning som gett dig feber, men det är väl lika bra du kollar upp…
  Kraaaaam och krya på dig vännen!
  /Maria

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!