fredag 11 oktober 2013

Lax Kikkoman på en fredag!

 
Äntligen fredag! Lite god mat skadar ju inte och efter att ha röjt runt med dammsugaren och piffat till det lite så känns det rätt bra. Jag slutar turligt nog kl.. 12.00 varannan fredag,  lyxigt värre. Då gäller det att prioritera det man vill göra på sin lediga tid.  Jag hann både träna, städa, handla och planera/laga en god middag. En rätt som jag hittade på alldeles nyss. 
 
Lax  i kikkomansås med chilitäcke & broccoligratäng alá cocktail. Det blev väldigt gott. Inte alls svårt. Lägg bara laxfiléerna i en ugnsfast form. Slica över 1-2 msk kikkomansoya, Salta och peppra lite. Ta en burk Crème Fraiche blanda ner 2 msk sweet chilisås och bred  det över laxen. Ta sedan 1 dl broccolibuketter/ person (kokta) och lägg i en annan form. Häll över 1 dl grädde och 2 msk riven ost+ lite salt och peppar. ( här får man ta i lite mer om man är flera) Ta 6-15 cocktailtomater och peta ner dom i gratängen. Vacker färgklick! Grädda alltsammans samtidigt i 225 grader ca. 12-14 minuter.
 
Fotoutmaningen A-Ö  har kommit till bokstaven K.  K som i kikkoman och kärleksört. Fler bidrag finns att se här. Eller här.





3 kommentarer:

  1. Spännande, har aldrig hört talas om Kikkoman tidigare. Ser gott ut! Kul med något nytt :)

    kram kram Malin

    SvaraRadera
  2. Men du, såååå gott det sr ut och lät som! :)
    Tack för tips!
    Kram och ha en fin helg!
    /Maria

    SvaraRadera
  3. Riktigt mumsigt Pia!! Tack för det receptet, verkar supergott!! Och vad kul att du gillar tipsen om rummet :) Visst är det kul att få lite feedback på bloggen! :)

    Önskar dig en fin helg!

    Kraaaaaaam aka

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!