söndag 29 september 2013

Mitt i smeten!


Var ska man börja? Ett dygn mitt i smeten, en upplevelse som inte riktigt går att beskriva kanske. Jag börjar högst upp. På hotellet finns en restaurang/bar som heter Heaven 23. Där har man en underbar utsikt över staden Göteborg. Jag tycker att kuddarna är riktigt fräcka. Lite inredning ska jag väl ändå få in här.
 
Här uppe serverar dom en fantastisk räkmacka, den största jag sett. Den allra dyraste jag sett också. God? Japp! Nu var det här först på em. när vi äntligen hade en stund över. 

Vi kom fram till Mässan tidigt för att gå raka vägen till montern Berghs förlag. Vi fick sedan gå till Vip-rummet för en fika och genomgång av manus. Woow där vimlade det av kändisar. Jan Guilluo, Kerstin Ekman, Lena Endre, Kattis Ahlström för att nämna några.  Det skulle filmas från TV och en aningens nervös make hade jag vid min sida. Själva föredraget/sememariet gick jättebra sedan väntade intervjuer.
 

 
Då passade jag på att strosa runt lite bland kokböcker och trädgård.  Årets kock Jennie Wallden pratade om sin matlagning och bok.

Fina arrangemang lockade mitt öga. Provsmakade lite viner och bläddrade runt i fina kokböcker. Shoppade en och annan också  naturligtvis. Sedan var det tid för fotografering och då skulle bilderna tas på Universeum,  så ut i vimlet och in på nästa ställe. Här står barnreportern som kom från tidningen Struten
Eftersom vi hade lite tid innan nästa intervju så gick vi runt på Universeum och lugnade våra nerver lite, tittade på rockor, hajar och ormar samt en massa dinosaurier.

Några timmar innan middagen vilade vi på rummet tog en drink i baren och där hängde fler av landets stjärnor, tex. Maria Montazami, "Petter" Leif GW Persson, Paulo Roberto, Magdalena Graaf, Ja ni kanske förstår att jag kände mig lite "mitt i smeten" Cooolt! Sedan bar det av till en femrätters på Magnus& Magnus tillsamman med författare av kända barnböcker. Jag som arbetar på förskola tyckte att det var oerhört spännande att få höra om varför de skrivit sina böcker. Dom i sin tur verkade tycka att det var spännande att höra hur vi jobbar pedagogiskt med deras böcker.
 
Borta bra men hemma är ändå bäst. En trevlig resa som jag kommer att minnas med glädje.  Göteborgs kust så här från ovan är väldigt vacker. Hann inte se den från marken tyvärr. En annan gång kanske.

8 kommentarer:

 1. Jag tänkte på dig för man har sett mycket bilder därifrån och tänkte just att gud vad mycket kändisar och bloggerskor du kanske träffade.
  kram Helena

  SvaraRadera
 2. Wow vilket äventyr du har haft! Jag älskar Universeum, vilket bra sätt att ta det lugnt i allt som hände på mässan :) Jag kan tro att det gick toppen för din karl. Att känna att hemma är bäst är en underbar känsla tycker jag :)

  Tack snälla du, jag kan tro att det är helt underbart att få barn. Vi längtar så!

  Ha en fin söndagkväll <3 Jennie

  SvaraRadera
 3. Såå härligt du verkar ha haft det i helgen.Göteborg är en fin stad.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 4. Ser så härligt ut :)

  Kram Madame Edith

  SvaraRadera
 5. Ååå såå vackra bilder älskar den med skärgården...så härligt ni haft det...sånt där är ju bara för underbart!!

  Ha det fortsatt gott vännen
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 6. Låter hur kul som helst.
  Vackra bilder.

  Kram N

  SvaraRadera
 7. Du ser ut att ha haft en mycket intressant helg!
  En fin vecka önskar jag dig.
  Kram

  SvaraRadera
 8. I min närhet har du varit. Göteborg 8 mil från min hemstad Uddevalla och där jag bor.

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!