söndag 14 juli 2013

Nu är vi igång...

 
Nu äntligen är vi på gång med vardagsrummet. 18 år sedan sist och det märks. Oj vad det märks.
Jag når ju knappt upp.
Vi börjar med att vitlasera taket.. Åhhh vad mycket svordomar det kom ur makens mun. Fel på allt liksom, färgen rann, det var ett sjuhelsikes liv innan jag faktiskt förbjöd honom att måla. Jag gör det själv, du kan riva tapeter kommenderade jag. Arg? Neeej inte det minsta bara full i skratt.
 
Det tråkiga är att det knappt syns att man målar.. Ja  men har man tagit Fan i båten så får man allt ro han i land också.
 
Andra strykningen.. Yes det syns en liten skillnad i all fall, tredje gången gillt då. Jag orkar inte mer idag. I morgon kör jag på igen.
 
Tänk vad annorlunda tankar man får när ett rum är tomt på prylar och kollijox. Vi har redan nya idéer om hur vi vill ha det så småningom. En tv-bänk ska platsbyggas på nytt ställe, nya ljuskällor och annorlunda gardiner ska upp.
 
Guld värt att starta nya projekt tillsammans. Nu ska vi bara bli överens om tapeterna.. Stööööön!


3 kommentarer:

 1. Så härliga bekymmer ni har! Att enas om tapeter, menar jag ;)
  När vi laserade vitt i taken i förra huset, använde vi en lasyr som hette extra vit. Tips om det inte blir vitare för dig :)
  Vilken kul guldig boll/urna du har på sista bilden! :) Gillar den, vad är det för något?
  Ja, visst får man en helt annan bild av ett tomt rum ;)
  Ska bli spännande att se fortsättningen med platsbyggd hylla och allt :9
  Kramis!

  SvaraRadera
 2. Jo, måla tak är ingen dans på rosor.. vi hade mörkbrunt trätak i köket när vi flyttade hit, jag täckmålade med vit, det fick bli fyra strykningar innan det täckte...puh jag hade lite ont i armarna...
  Leta tapeter är däremot kul!

  SvaraRadera
 3. Vilket projekt ni har börjat på! I mitt förra hus hade jag också trätak men jag målade mitt vitt med matt snickerifärg. Det är en tjockare färg som täcker bättre än vanlig och jag behövde endast måla 2 gånger. Det är jättejobbigt att måla tak. Hoppas att ni lyckas enas om tapeterna.
  Kram Therese

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!