måndag 13 mars 2017

Uppstart i lilla växthuset.

Ja men då så, nu är man igång. Odlarsäsongen ute i växthuset har startat för mig. Jo jag vet ju att vissa är igång hela året men här startat det i mars. 

Jag tänkte inspirera lite och komma med några tips. Ja vem vet kanske just du som läser nu funderar på att skaffa ett och kanske kommer att ha ett växthus inom kort. Hoppas det! 

Vad behövs då för att driva upp sina egna plantor, blommor, grönsaker m.m.? Viljan, lite jord, frön och vatten. (Basic) Sen så är det bra med lite kunskap också men det kan man alltid googla på eller läsa om i fina trädgårdsböcker. 

Jag har en värmefläkt som håller temperaturen ifall det skulle bli frostiga nätter. Sedan så är det bra att ha en binge engångshandskar tillgängligt. Fast jag brukar glömma att ta på dem. 

Dom här små strilarna gillar jag också, så bra att vattna med i början så man inte sköljer bort fröna. 

Etiketter är bra så man vet vad man sått. Sax, pensel ifall man ska pollinera leka bi liksom och så bindtråd, penna och lite annat smått och gott. 

Blev så glad att hortensian klarat sig och så sticklingarna från kaprifolen ser ut att leva. 


Om man inte vill köpa miniväxthusen så går det superbra att så i lådor som det varit tomat eller vindruvor i. 

Fiberduk/väv är bra också. Håller värmen och skyddar mot stekhet sol. 


Anteckningar kan vara bra och roligt. Dokumentation är ju alltid bra. Finns ju många sätt att göra det på. Fota, skriva, filma, ja så man vet till nästa år hur man inte ska göra om något blev tokigt tex. 

Sedan vill jag säga att man kan odla/så i nästan vad som helst. Från dyraste och finaste krukorna till enklaste och billigaste plastbyttor eller krukor gjorda av tidningspapper.

Sen när man planterar ut den färdiga plantan så kanske man vill välja vackra kärl och urnor. Sen gäller vattning och gödning för att få en frodig grönska-blomning eller skörd. Underbart!


2 kommentarer:

  1. Behöver inte tänka på det här längre sedan vi flyttade från huset. Både skönt och tråkigt faktiskt.
    Kram mamma c

    SvaraRadera
  2. Mysigt blir också sugen på att börja fixa i trädgården kram

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!