söndag 12 mars 2017

Om kärlek och modershjärta

Jag vet, man ska kanske inte skriva om sånt här på bloggen. Men jag kan inte låta bli, eller rättare sagt jag måste.

Kärlek kan inte mätas eller jämföras, den är villkorslös i många fall. Den bara finns där i alla fall när det gäller mina barn. Kan man hata sina barn? Nej men ibland så kan man vara arg och frustrerad men hata, nej det tror jag inte. Inte jag i alla fall. Men att älska mina barn är ett måste för mig. Jag har gjort dem i samråd, avlat fram dem och fostrat dem med all min kunskap, kärlek och på det sätt jag trodde var det bästa.

Jag kanske hade fel, kanske jag gjorde tokigt men den där kärleken fanns där hela tiden och den finns fortfarande. Så självklart tycker jag att mina barn är värda min kärlek alltid. Jag är värd deras också. Senare i livet så händer det kanske att barnen far illa, mår dåligt och är olyckliga på grund av omständigheter. Sånt jag inte rår på eller kan göra något åt. Inte kan skydda dem emot. 

Men, jag finns här och kommer att vara mamma, en kärleksfull sådan hela livet. Så till er som inte tycker det Förlåt. Till er som tycker annat, Sorry! Till alla föräldrar i världen, ta hand om er och älska era barn villkorslöst. Till mina barn, jag är här för er om ni vill alltid.


6 kommentarer:

 1. Det ska mycket till innan man "sviker" sina barn, och om det händer så har det förmodligen en mycket stark orsak... Bamsekram till Dig, från Kate

  SvaraRadera
 2. Ett fint inlägg och håller med dig fullständigt.
  Kram mamma C

  SvaraRadera
 3. Fina och viktiga ord! Och du... man skriver vad man vill på sin blogg...
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 4. Men... inte kan det väl finnas mammor som tycker annorlunda? Den villkorslösa kärleken följer en hela livet. Och som man är/var som mamma präglar barnen och ger dem det fundament de står på. Vad de sedan hittar på har ingenting med grundkärleken att göra, tror jag iallafall. Och kärleken till barnen dör aldrig.

  Ha en fin måndag.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Vilket fint och tänkvärt inlägg, älskvärt! Ja kärleken till barnen är villkorslös, sann och stor...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 6. Så fina barn och så fin text!!

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!