lördag 18 februari 2017

Små gröna blad som gör mig glad


Det händer inte mycket här, det gör det inte. Men det växer och gror.

Varje dag tittar jag till mina små plantor, sprayar, vänder och pillar lite. Planterade om några krukor basilika och pytsade i näring. 

Kommer med stor sannolikhet att få ny härlig basilika snart igen. Nu tänkte jag ge mig på att grodda lite ärtor också. Gott att ha i sallad eller på macka om man nu äter macka. Inspirationen hittade jag hos härliga bloggarna naturligating och rost och rädisor Perfekta små askar att odla i som det varit jordgubbar i eller cocktailtomater.

Jag ska väl försöka fortsätta med målandet också. Alla skavda lister och dörrfoder ska fräschas upp. Det gör mig också glad, när man är klar med ett projekt och när det blir så där fint och nästan ser nytt ut.

Att jag faktiskt gillar att måla är ju inte heller fel. Det gäller att hålla humöret på topp. Denna helg tänkte jag faktiskt göra en sak som jag inte brukar gilla och som jag inte gjort på 30 år. Det ska jag försöka ändra på. Vi får se hur det går med det. Tänk om jag faktiskt skulle tycka det var kul nu. Då har jag ju en sak till att glädjas åt. Återkommer i ärendet.
😛😏😊   

7 kommentarer:

 1. Åhhh, vad det växer hos dig!! Jag har bara hunnit fått ner mina paprika kärnor ännu, och dom är lite sega att ta sig tycker jag... Men vad fiffigt, med plastlådor att odla i, så nu ska jag spara mina tomataskar!! Hoppas du finner glädje i ditt ärende, lördagskram från Kate

  SvaraRadera
 2. Här groddas ärtskott på löpande band, älskar de spröda krispiga skotten.

  God helg.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Det händer ju massor hos dig, wow vad det växer! Och nu fick jag panik över att jag inte hunnit någon vart med mina fröer, haha :) Men jag har planterat om tre pelargoner idag så jag får vara nöjd över det :) Förstår att det blir fräscht med lite ny färg på lister och foder, det brukar göra en stor skillnad.

  Helgkramar aka

  SvaraRadera
 4. Wow vilka gröna fingrar du har.. Jag är superdålig att driva upp växter. Jag är superdålig på att måla också. Maken målar hellre själv än låter mig måla. Undrar vad du mer ska testa, nyfiken!!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Underbart att förså lite inne och ärtskott är ju så himla gott. Det skulle jag ju ha tänkt på innan jag la alla ärtorna i blöt för morgondagens ärtsoppekok ;-)
  Ha en underbar lördagskväll. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 6. Så kul att det växer en massa som du satt.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 7. Så spännande. Jag beundrar dig för din kreativitet. Kram Anette

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!