söndag 8 januari 2017

Klädd för jobb.

Om man är mattläggare, snickare eller målare så har man kläder som passar för yrket. Om man jobbar på sjukhus så har man vita rockar. Om man jobbar som flygvärdinna eller Stuart ja då har man uniform. 
Foto: Anders Warne
http://forskolan.se/hur-klar-du-dig-pa-jobbet/
Om man jobbar på förskola kan man ha vad man vill då eller? Självklart, men i mitt yrke så behöver man slå ner rumpan i sandlådan då och då. Man måste trösta och krama snoriga barn, få en färgklick i knät och lite matrester på axeln, det hör liksom till vanligheterna i min vardag. Jag tycker att det är bra om man använder kläder som tål lite fläckar och som man inte är så jätterädd om. 
(Vi har bra arbetskläder utomhus, jackor och överdragsbyxor)

Snälla svägerskan hade rensning i garderoben, (jag tror bestämt att hon krympt Fniss!) och undrade om jag ville prova några byxor. Åhh så bra jag fick 4 par som jag kan använda på jobbet. Ja jag kan såklart ha dem annars också. Så himla bra med återbruk.


Vad tycker ni? Är det viktigt hur man klär sig på jobbet. Har ni klädkoder?
Pia Gustafsson

4 kommentarer:

 1. Så praktiskt med återbruk, speciellt om man behöver lite mer oömma kläder på jobbet.
  I den yrkesroll jag har idag är det lite halvknepigt med klädval, så jag har ett oömt klädbyte på jobbet ;-) Träffar jag kunder, leverantörer eller representanter för våra ägare är det en klädkod. Men jag hamnar minst lika ofta i någon av verkstäderna som kräver både skyddsskor och skyddskläder :o
  Ha en bra start på nya veckan. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Hej Pia,

  På de flesta arbetsplatser i USA har man klädkod och det tycker jag är trevligt för det skapar en professionell stämning som signalerar respekt för ämbetet på något sätt. När jag var lärare på amerikanska skolan fick vi till exempel aldrig ha på oss jeans eller t-shirts med tryck och alla var så snyggt och professionellt klädda. Jag vet att på kontor är det kostym som gäller, skjorta och slips, blus, skjorta, kjol eller kostymbyxor för kvinnor. Jag gillar det.

  I USA hade förskolelärare och dagis personal trevliga "förkläden" på sig, typ för att skydda kläderna från fingerfärg och snor :-) Jag har ett par kompisar i Sverige som är förskolelärare och en som jobbar på dagis och alla tre tycker att kommunen borde stå för arbetskläder med tanke på just det du beskriver. Sjuksköterskor, undersköterskor och läkare har ju fria arbetskläder, och som flygvärdinna tyckte jag att det var toppen att slippa tänka på vad jag skulle ha på mig på jobbet varje dag :-) Det enda vi behövde stå för själva var nylonstrumpbyxor och skor, men det drog vi av i deklarationen senare. Vad tycker du? Skulle du vilja ha arbetskläder?

  Ha en fin kväll!

  Kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Jag är ingen jeanstjej, gillar mer kjol och andra byxor än jeans. Sen måste det vara sånt som inte håret fastnar i eftersom jag är frisör. Det blir lätt väldigt stickigt av allt hår man klipper. Snyggt är ju också viktigt men vi har ju ingen dresscode på mitt jobb. Bara jag trivs är det ok!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 4. Vad kul att få nya kläder. Hur bra som helst när man kan ärva. Och jeans är ju verkligen bra, de passar till det mesta och är användbara i de flesta yrken. Ha en fin dag. Kram Annika

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!