måndag 19 december 2016

Brasmys och nejlikdoft.

Jag fattar nog inte hur man kan leva utan en eldstad.  Vi kan sitta och glo rätt in i brasan i timmar och småprata om ditten och datten. För resten så har vi äntligen efter 14 år beställt ett galler som ska sitta ovanför kassetten.

Älskar ljudet av sprakande eld och så den härliga värmen.. Åhh den är gudomlig. Vet inte varför jag använder just det ordet men jo jag tycker det passar in. Som vi sliter med denna ved också. Sågar, kånkar, klyver, staplar och så kånkar vi igen, in i huset.


 Myyys! Idag fick jag ett ryck, var bara tvungen att pilla i lite nejlikor i apelsinen.
 
Härliga barndomsminnen. Ja fast jag gör en lite annan variant med värmeljus. Julkänslorna börjar så sakta att infinna sig. Jamen det blir nog jul här också ska ni se. Tyckte jag såg en julgran här utanför också.


 Pia Gustafsson

3 kommentarer:

 1. Visst är det ett slit med veden, men det är det värt.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 2. Ja det där med egen brasa är underbart, speciellt nu när det är så råkallt. Dessutom värmer ju veden många gånger innan den till sist eldas upp.
  Ha de gott och njut av veckan. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Vi som har frusit som bara den i över 25 år på Öland i det kalla huset har nu en skön kamin i vardagsrummet! Äntligen värme hi hi...en bra sak med flytten :) Katten och jag sitter o glor in i kaminen och njuter...
  Visst det är det där med ALLT när veden ska in, staplas och allt, puh, men det är mödan värt sen.
  Kram till dig Pia.
  Titti

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!