lördag 17 december 2016

Allt kretsar kring mat och kärlek

Halloj där. 
Det här med att laga mat efter listor och jobba med hälsosamma ingredienser det är nästan ett heltidsjobb.
 
sallad med mango och räkor som ej syns på bild.
Nej jag skojar lite men det tar tid. Planera, handla tänka steget före med matlådor och frukostar. Ja livet kretsar liksom kring maten. Nu tycker jag att det vansinnigt roligt att laga mat, särskilt när jag vet att den är bra för mig/oss. På jobbet igår så hade vi fått en stor trälåda alldeles proppfull med godis. Vi fick också en chokladask av en förälder och så vankades det saffranskladdkaka med grädde. Jag var så ståndaktig och tog inte någonting av allt det goda. 

Grunden till  fänkål&blomkålssoppa
Men fy vad det sved liksom. Nej jag satt där och slevade i mig min soppa medans de andra åt potatisgratäng och lax. Jag hoppas ju att jag stå ut dessa veckor och få ett resultat som jag kan bli nöjd med. För så är det(kan ni kanske hålla med om) att sätta upp mål och sedan nå målet är en stor seger. En seger som gör att man blir extra stolt över sig själv. Det behöver ju absolut inte handla om att gå ned i vikt. 

Grekisk kalkongryta med hallomi
Det kan ju vara precis vad som helst. Fast alldeles snart så ska jag bli bjuden på krogen och då får jag försöka göra kloka val.

kycklingburgare på salladsblad med ost
 Jag ser fram emot detta efter en natt som varit ett litet helvete. Alla som är förälder förstår säkert att man kan oroa sig väldigt mycket ibland. Nästan för mycket.  Men jag säger som Astrid Lindgren. 

Gratinerad torsk med fikon, valnötter och granatäppelsallad.
 Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.

Pia Gustafsson 

2 kommentarer:

  1. Du kommer att nå dina mål! med all säkerhet! Jag är såååå dålig på det, kommer med allsköns ursäkter och när det gäller mat/godsaker är jag ännu sämre ha ha...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  2. Du är duktig som gett dig tusan på att nå ditt mål, så du kommer garanterar att göra det.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!