torsdag 10 november 2016

Min dag idag.

Födelsedag här på Villa Ryttarängen idag. Jag fyller år igen. 

Herregud vad många gånger jag fyllt år nu. Det är väl bra det, att man lever och så. Här händer det inte så mycket just idag utan vi tar och firar mig lite mer i helgen istället.
 Det blev ingen skidtur härom dagen, det blev ingen rörmokare heller för jag fixade det lite grann och tror att jag kan se till att den funkar igen. 

Däremot blev besöket av till en vän som råkade ut för en olycka i våras. I sju månader har hon varit på sjukhuset. Nu är hon hemma igen men med ett helt annat liv. Hon sitter i rullstol och kan inte göra så mycket själv utan behöver assistent dygnet runt. Jag beundrar hennes sätt att ta emot mig, bjuda på fika och att sitta och prata om vad som hänt. 
Ser på mig själv som en ynkrygg som gnäller för lite hälsporre. Vi pratade om sånt som vi har gemensamt om trädgård, barn och så hennes planer om framtiden. Babblade på sådär som vi brukar. När jag åkte hem så slog det mig återigen hur fort livet kan förändras. Hur snabbt det vanliga trygga blir främmande och svårt. Jag kramade om min man hårt tänkte och sa att vi har det bra, att jag snart ska jobba igen att allt ska vara som vanligt.

 Jag tittade ut på snön, klädde på mig kängorna grabbade tag i snöskyffeln och skottade så jag blev varm. Tänkte på varenda steg jag tog, att jag kan, jag kan röra mig jag behöver ingen hjälp med att gå på toaletten eller ta mig till affären. 

I dag är det min dag och alla andra dagar är mina och hennes dagar fast på olika sätt. Herregud vad många dagar det finns och det är väl bra det, att man lever och så.
Pia Gustafsson

9 kommentarer:

 1. Dear Pia,
  You're absolutely right in what you say! Let's thank and be happy every day!
  I love snow and I suggest the holiday from now until after Christmas.
  Warm hugs, Mia

  SvaraRadera
 2. Grattis Pia! Tänk, du blir bara klokare och klokare!

  Ha en fin födelsedag!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Hipp, hipp, hurra och grattis på födelsedan! Även om du kanske inte lir firad idag, kanske det blir något i alla fall.
  Oavsett vilket hoppas jag att du haft en fin dag. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 4. Stort grattis till dig på din födelsedag.
  Mamma C

  SvaraRadera
 5. Grattis på din dag! Ja, det är väl fantastiskt att få uppleva så många födelsedagar! Varje dag vi får är ju en gåva. Ja, vi vet ju båda att livet kan förändras så otroligt snabbt och det är viktigt att leva i nuet och att njuta av sitt liv. Men det innebär ju inte att det kommer dagar då allt inte är på topp... Det måste vara ok att få gnälla någon gång då och då, även om man har det bra egentligen ;)
  Kram på dig och ha en fortsatt fin kväll! Jag ska krama lite extra på min man också, när han kommer hem från stallet ;)
  /Maria

  SvaraRadera
 6. Ett sent grattis på din födelsedag! Kram Suss

  SvaraRadera
 7. Stort Grattis (en dag för sent) Kram Anette

  SvaraRadera
 8. Ja, om det är något som kan ändras på ett ögonblick så är det livet.... Det vet jag ju av egen erfarenhet, med makens hjärtstopp för en tid sen... Ja, ibland behöver man tyvärr en "ögonöppnare" att man faktiskt har det bra och att man är en riktigt jäkla gnäll-kärring emellanåt. Hoppas verkligen att Din fina vän hittar en riktigt bra tillvaro med sitt nya liv <3
  Stort GRATTIS i efterskott, Pia!
  Fredagskram från Kate

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!