söndag 25 september 2016

Om rödbetor och kokoskakor.

Först så vill jag bara säga Tack för alla peppande kommentarer. Dom värmer och stärker på ett alldeles särskilt sätt. 
Kram 

I går så läste jag ett blogginlägg om kokostoppar. Härliga bilder och jag blev verkligen supertaggad på att baka. Innan jag började med kakorna så kokade jag in lite rödbetor.

Ja man måste ju ta hand om det man sått och skördat. Rödbetor är vackra på något vis både blad och knöl. 

Kändes bra när allt var klart och betorna låg i sina burkar. 

Sen så körde jag på med kokostopparna. Smälte chokladen som skulle ringlas på så där fint. Det var då som det hela sket sig. Det bolmade i micron av bränd mörk choklad och kanske det var tranbären som tog eld vad vet jag.

 Skrattade gjorde jag i alla fall och det, det är bra det. Därför så visar jag mina  kokoskakor som blev goda men kanske inte lika fina som Tinas. Tusen tack ändå för inspirationen och ett jättebra recept. En underbar söndag här i Roslagen idag. Den måste jag absolut ta vara på. 
5 kommentarer:

 1. När kan jag komma och fika..... De är ju jättefina och jag blir så himla glad över dina ord och tack för att du länkar det värmer. Ha en härlig höstdag. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 2. Önskar dig en skön dag i härliga och vackra Roslagens famn!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 3. Kokostopparna ser jättemumsiga ut!
  Det var ju busigt av hönsen att springa in till dig. Hyggligt att du tillåter det för det blir ju en del skador på grönskan och hål i rabatterna som du ju märkt. Du undrar vad dom gör där... Jo dom "balar" ner sig i torr jord eller sand och badar. När man har höns är badplatser ett måste, men ofta väljer de ändå själva nåt soligt ställe där de trivs extra bra. Borrar ner sig och viftar upp torr jord under vingarna.
  Hoppas du får några ägg av grannen för tillhandahållande av badplatser.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig tripp ni fick, synd att du inte fick ro, men jag vet hur det känns. När jag mådde som sämst kände jag aldrig ro trots att vi gjorde saker, men i efterhand är jag ändå glad att vi gjorde resorna. Nu har jag inte riktigt läst allt, vad som är problemet, men är det som jag tror, så tror jag inte röntgen kommer visa något, men det är nog bara rtg som kan få dig lugn trots andras lugnande ord. Krya på dig. Kram Helena

  SvaraRadera
 5. haha va söt du är!!
  Jag tycker dina toppar är hur fina som helst...å de där chokladkluttarna på ser smarriga ut...haha å så fnissar jag ännu mer för det låter precis som en beskrivning av mig då jag bakar....
  Glad i hågen, bränner något, skrattar, gör om...resultatet ser komiskt ut...så man blir ännu gladare...å så smakar det himmelskt... JAPP det är ju SÅ bagare som du å jag jobbar..;)

  Å resan ser helt fantastisk ut! Känner att jag med behöver åka och titta på både äpplen och stenar...
  Å jag tror inte heller de hittar något där inne....haha...mer än det som verkligen SKA vara där...
  Jag tror du behöver sänka kraven på dig själv och inte vara så hård mot dig själv.
  DU ÄR FIN OCH BRA PÅ ALLA SÄTT MAN SKA VA!!!! Glöm aldrig det!

  Kraaaaaaam Katarina

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!