lördag 24 september 2016

Vila i Skåne.

Hemma igen efter några dagar i södra Sverige. Skåne ja, där har jag ju mina rötter eller rättare sagt mina föräldrars rötter. 
ivöfärjan

Vi bodde hos min morbror med fru på Ivö. Sagoön kallas den också. Den ligger faktiskt inte riktigt på Österlen men nästan. Det tar inte alls lång tid att åka till Kivik, Åhus, Brösarp eller Simrishamn heller om man så vill. Att bo på en ö är faktiskt lite speciellt, man måste passa färjetider tex. Planera och ha sig. Sånt som jag är mindre bra på. Ja just nu känner jag mig inte bra på något alls om jag ska vara ärlig. Men jag gör ändå ett blogginlägg så gott det går.

Kul bygge.

Vi åkte runt en hel del och besökte bland annat Ales stenar. Fint och rofyllt var det där. Härligt väder och inte så jättemycket folk att trängas med. Skönt!


Mysiga små restauranger vid havet hittade vi också och självklart var maken tvungen att testa den här ölen.
Runt om Ivösjön så växer det massor av fruktträd. Vi pallade varsitt päron och suckade så där beundransvärt över dignade grenar av röda äpplen och stora fält med sallad. Vi letade upp små roliga vägar så att vi skulle få se landskapet på riktigt. 

humletorkan i Näsum

 Sen ville vi ju hemskt gärna få se en stork. Jamenvisst, det fick vi också. Åhh så kul.


 Gårdsbutiker det gillar jag. Köpa grönsaker, olja och frukt i fin miljö. Nopp jag handlade inte med mig hem ett dugg,
Hjärnsläpp. 

Härliga dagar hade vi och mysigt bodde vi. Sov gott gjorde jag också. Slapp huvudvärken i två hela dagar. 

Ulliga, gulliga får vid Kåseberga
Men nu är vi hemma igen och allt är ungefär som vanligt, i posthögen låg remissen till hjärnröntgen. Pappa är helt övertygad om att dom inte kommer hitta något alls där inne. Ha Ha! Det hoppas jag också. Inget som är farligt i alla fall. Blodtrycket är väl sakta på väg neråt och kanske jag snart är på banan igen.

Härlig graffitimålning i Bromölla
 Till alla er fina släktingar som vi inte hälsade på.. Förlåt men vi mår ju inte så bra.


3 kommentarer:

 1. Det är roligt att ni bara njöt och hade trevligt.vi träffas kanske nästa gång.��

  SvaraRadera
 2. Österlen står högst upp på min önskelista, har aldrig varit där. Vill uppleva Ale stenar innan jag dör!! Tack för bilden, den berör mig...
  Hoppas du kommer i fas snart igen, inget är så viktigt som att må bra i vardagen.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Vilken hääärlig roadtrip du varit ute på! Ser underbart ut, vackra miljöer att vistas i. Trist dock med din hälsa, passa på att vila ordentligt så att du blir bättre. Hälsan tar man lätt för given så länge allt fungerar. Kanske kan du dra ner på tempot eller göra någon annan förändring så att du slipper så mycket stress?

  Styrkekramar aka <3

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!