lördag 3 september 2016

Lite nytt i skåpet och godaste kycklingfilén på länge.

Så blev det äntligen av, utrensning av udda och kantstötta kaffemuggar. Vi handlade på där som vi tänkt oss på Mio. Nöjd med muggarna som var lagom tjocka..ehh tunna. Goda att dricka ur. Tycker att det ser fint ut på hyllan där i köksskåpet. 


Fina lyktor vid entrén och så dessa ljuvliga små grytor. 






Lördagens middag blev baconinlindade (kalkonbacon till mig) ost fyllda kycklingfiléer med rotfruktsgratäng. Åhh så gott! Åhh så enkelt också. Det här receptet finns i barnvänlig variant med ketchup och mildost, men vi valde att ta den lite mer vuxna stilen. 

Så här gör man.

Banka ut filéerna till dubbel storlek och lägg på valfri ost. Nu tog jag en grönmögelost som fanns i kylen. Salta och peppra. Rulla ihop till en rullad och linda sedan baconet hårt runt omkring. Lägg rullarna i en ugnsfast form. Pensla på med Sweet chili sås (ketchup för barnen) Skjuts in ugnen 200 grader i ca. 20 minuter.


Rotfruktsgratänger.
Skiva potatis, morot, kålrot och palsternacka. (Man väljer själv hur mycket av varje man vill ha.)Varva i formar salta och peppra i varven. Häll över vispgrädde och grädda i 200 grader tills allt känns mjukt. Kan ta 35-40 minuter.
Servera med grönsaker som tomat, gurka eller annat. 

Sedan är det bara att njuta med ett glas av gott vin till eller fräscht vatten om man så vill.

4 kommentarer:

  1. Mums så gott det där såg ut. Jag skulle också behöva rensa ut lite koppar ur skåpet så jag får lika fint som du, ser ju så mycket trevligare ut.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  2. Har också spanat in de där muggarna; blått el svart är frågan. Rätten ser jättegod ut!!!

    SvaraRadera
  3. Fina muggar... tjockleken är viktig;) Har sparat recepten, ser jättegott ut!

    Glad söndag!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Ja det borde jag också göra, ta ett rens i muggskåpet! Jag har en konstig vana att bara köpa EN av varje sort, ja du förstår blandningen :)
    Snygga muggar du hittade och lyktorna gillar jag...får nog bli ett besök där snart!
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!