fredag 15 juli 2016

Krukor på önskelistan.

Jag bestämde mig i Italien. Jag ska köpa mig fina krukor i terrakotta. Samla och önska mig. Få det så där bohemiskt och medelhavs likt som det bara går. Ja nu så menar jag inte Nice och det tragiska som ni förstår.. Hua så hemskt!

Castelli  Provincia de Teramo Italien
 Inte så lätt när man bor i ett rött hus på landet med trätrappor, men man kan ju alltid försöka.

Knutby Uppland Sverige
 På min lilla trappa samsas lavendel, nejlika, rosmarin, tomat och trädkrassula.

 Fint med örter på rad uppe på en gammal stenmur. Från Italienska bergen.

Jag påstår inte att det är vackert med blålila lavendel mot den röda fjällpanelen, men vissa tycker det är fint. Tack H för det.


Pelargonhyllan på Villa RyttarängenHur som helst så börjar jag med de krukor jag redan har. Som den här rektangulära.

Gammal som jag hittat på Plantagen. Gillar mycket.

Den här är ganska så stor fast i plast. Den funkar.


Loppisfynd.


 Såhär nånting hade jag tänkt mig faktiskt.

Ja det kommer väl ta sin lilla tid men, Rom byggdes ju inte på en dag.

Skojar lite för det kan ju aldrig bli så här fint. Men stiliga gubben är min och en vit pelare har jag allt, samt en liten pool. Några stenmurar också finns det här hemma faktiskt. Det blir nog bra det här. (sorry, jag skulle ju inte visa mer Italien, men det var nödvändigt Fniss!

9 kommentarer:

 1. Så kul när man låter idéerna bli verklighet och du är ju på god väg redan! Och håll i gubben!!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte låta bli att le lite... Du säger att det blir svårt att få till det med medelhavskänsla till rött med trätrappor ute på landet... Jag tycker ju att man kan mixa lite där, med tanke på min kärlek till New Englandstil och det lite bohuslänska marina... Jag som bor på gata mitt i villakvarteret ;) Nu plockas det hör och häpna eventuellt in lite mera allmoge och en kanske lite mera lantlig stil här med. Har ju hämtat lite inspiration i Dalarna ;) Men jag gör det på mitt sätt! Och du gör ditt på ditt sätt, då blir det så bra, så bra! Vi kan ju, eller hur! Och kunde hitta stiliga män, det kunde vi också ;) :)
  Kramar/Maria
  Psst... det är väl visst snyggt med lavendeln till det röda???!!! Lyser ju upp!

  SvaraRadera
 3. Ja gamla lerkrukor med patina är inte dumt alls...
  Så du tänker också på husfärgen hi hi...har en lila lavendel mot min faluröda trävägg, mja, det skär sig lite :)
  Ha en skön kväll nu!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 4. Jaa du är minsann inte ensam om att älska terrakotta krukor :-) Har ett gäng men har haft fler, med åren blir de tyvärr väldigt sköra. Men apotekarns i Simrishamn har många och väldigt fina. Får se om vi kan lyckas trycka in en eller två i bagaget vid någon tur.
  Sen tycker jag faktiskt att det är mer än ok att inte ha det så himla färgavstämt, mer naturligt och bohemechick. Ahh du fattar var jag menar ;-)
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 5. Haha va rolig du är! Å jag tycker allt du kan visa en massa mer Italien...älskar´t som du vet..;)
  Å vilken tur att du fick ta med dig "gubben" hem....det hade ju blivit svårt att hitta en likadan menar jag...haha...

  DU har det jättefint redan med alla krukor och jopp jag gillar ju den där kombon med det svenska röda och det Italienska.......
  Bra kombo!
  Ha en fin dag!
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 6. Superfint med terrakottakrukor och mixen svenskt/italienskt är hur läckert som helst. Och den lila lavendeln mot den röda husväggen gillas mycket. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 7. Det är bara så roligt att du fick med mer Italien. Jag har aldrig förstått det där att det kan anses tråkigt att visa sina semesterbilder, för jag älskar att titta! Titta och lära och bli inspirerad.
  Sen att mannen din kom med en gång till var ju bara angenämt, han ser verkligen trevlig, snygg och sympatisk ut! Hälsa honom gärna det!
  Och när det gäller krukor så är du ju redan nästan klar med stilen, jättefint! Vad dom kan söderöver är ju att bara ställa ut lite vad som helst för slags krukor och det blir ursnyggt! Jag tänker Grekland också, där jag sett såna där stora konservburkar som det varit oliver i osv och så knôr dom ner lite pelargoner i och det blir jättefint!
  Kramar

  SvaraRadera
 8. Visst är det underbart vackert med terrakottakrukor och den medelhavska stilen, gärna lite slitet och ruffigt. Jag älskar de där stora urnorna man ser många av i Grekland. Tycker du fått till det jättefint med dina krukor och lavendeln. Man ska ha sina drömmar och njuta av det som blir av dem.
  Ha en fin helg!
  Kram / Rosmarie

  SvaraRadera
 9. Du har fixar det hur bra som helst. Super fint. Kram Anette

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!