tisdag 9 augusti 2016

Ingen ordning!


Här hemma är det ingen som helst ordning och reda längre. Vet inte vad som flugit i mig. Jag hade stora planer inför semestern på röj och rens. Men ni vet ju hur jag gjorde i stället. For land och rike runt. Ha Ha! Trött är jag också efter min långa semester. Det verkar inte lovande alls. 


Tycker att jobbets första dagar nästan tog död på mig. Kanske jag är i obalans, lite nött och sliten, vad vet jag. Utanför viner det höststormar och jag har långbyxor på mig. Vill inte! Nej det vill jag verkligen inte. 


Bläddrar i en mysig tidning och tänker att nu kommer inspirationen flygande. Fast icke,  jag fick mest dåligt samvete. Varför har inte jag det så där fint? Tvätten ligger i högar och hur mycket jag än vill så bara går det inte att få ordning. 


Husets taknocksbrädor skulle varit målade, vissa fönster också. Garageporten med för den delen, igen..(förra årets projekt)Golven skulle ju slipas på sommaren, inte då.  Den där sportiga tanken jag hade i morse, den försvann och jag hittade på tusen orsaker för att inte ge mig ut på en PW. Tänker på det som blev av, ehh vad nu det var egentligen? Inte mycket alls! Näe nu behöver jag allt peppas upp lite. Alla tips välkomnas.
Förlåt för ett negativt inlägg. 

7 kommentarer:

 1. Jag är ju tyvärr lite som du, jag får lite "panik" om saker gror igen och jag inte hinner med... MEN... det där är ju egentligen "skitsaker" och det vet vi ju både du och jag egentligen. Men det är viktigt att påminna om vad som är viktigt. Ni har ju haft en fantastisk semester, där ni upplevt massor både runt om i Sverige och även i Italien! Många skulle vilja byta med er, jag lovar! Så fokusera på den du :) Jag har verkligen kommit till insikt om att jag vill fylla mitt liv med fina stunder, härliga upplevelser och sköna minnen. Det gäller att ta vara på den tid vi fått. Sen tror jag det är rätt naturligt att känna sig trött när man kommer tillbaka efter en lång ledighet, kroppen har ju vant sig vid ett annat tempo, att göra andra saker. Saker som kanske är roligare än att jobba, om man ska vara ärlig... Tänk inte på att du är trött och sliten, tänk istället att du varit ledig länge och det är lite trögt att komma igång, att du blir trött för ovanan, att det blir bättre nästa vecka... Motionera, det hinner du, jag vet ju att du är jättebra på att prioritera det annars, så det är inte hela världen att du ställde in! Men visst blev det höst... fast vi kan ju tända lite lyktor och mysa lite? ;) Hörde att det skulle bli bättre nästa vecka igen. Typ 20 grader. Vet inte om mina ord lyckades peppa dig, men gjorde ett försök i alla fall! Och du... man behöver inte vara på topp jämt! ;)
  Styrkekramar!
  /Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhh Tack Maria klart att det hjälpte lite. Precis det man vill höra. Trögt att komma igång är det verkligen, fast innerst inne så tror jag ju att det blir bra.

   Radera
 2. Det kommer nog, har känt som du gjort också. Kanske för att man varvat ned så mycket?:) men som sagt inspirationen den kommer nog sen. Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för omtanken, klart att det kommer sen. Känns bara så himla lågt nu.

   Radera
 3. Åh, stor igenkänningsfaktor! Ibland känns det som om allt väller över huvudet på mig. Ren tvätt (osorterad) i en korg på golvet, smutsig tvätt i en annan - ibland blandas de ihop av misstag, odiskat porslin på olika ställen, en hög av tidningar o diverse annat på köksbordet...
  Jag har ett "knep" som brukar hjälpa: Sätt dig på en stol och gör INGENTING. Sedan reser du dig upp och tar EN SAK I TAGET. T.ex. tvätten - sorterar i lugn takt (obs! strunta i det andra du ser under tiden, låt skorna som står i vägen stå där, t.ex.) Så, där ja, nu är du klar med tvätten... det kanske räcker för den här stunden. Känns så bra att ett HELT moment är avklarat. Nu kan du fortsätta på samma sätt i din egen takt. Allt behöver inte bli klart på en gång.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Hallojsan!
  Jamen duuuuu.....man fååååår tycka lite synd om sig ibland....det är bara bra det för då blir man oftast mer pepp sen ju....
  Å du himmel...vem inledde inte semestern med ambitionen att ALLT skulle hinnas med...
  Just nu kan jag inte komma på en endaste sak som faktiskt blivit färdigt av allt jag hade tänkt mig...
  Haha... men det gör inget..
  Å det där med att röra på sig... jag tror du är lite för hård mot dig själv.
  Börja med bara en liten liiiiiten promenad... den kan vara långsam och bara 10 minuter...
  På med kläder så du inte fryser och gå bara ut och andas... Jag looovar att det kommer kännas underbart när du kommer in sen... Nästa dag kan ju den där promenaden bli 20 minuter....och efter ytterligare några dagar med mindre kläder och i ett snabbare tempo...
  För att komma i gång är ju det jobbigaste hindret bara att snöra på sig skorna ju...

  Kram och kooooooom igen nu!!! Heja heja
  Katarina

  SvaraRadera
 5. SÅ där kan vi känna lite till mans allihop. Ibland behöver man nog helt enkelt vara lite depp, för att sen gaska upp sig och se allt man faktiskt har gjort. Ni har ju rest, sett mycket! Och det där andra, det springer ju ingenstans... ;)
  Trött när man börjar jobba, det är nog också helt naturligt. Men man brukar komma in i det rätt fort ändå.

  Hoppas du snart mår bättre och kan ta nya tag!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!