onsdag 27 april 2016

Om att vila!


 Jag vaknar tidigt nästan varenda dag, kanske för tidigt för att vara normalt. Jag somnar tidigt också och då är ju det ju inte så himla konstigt. En betydelsefull person sa idag att hen ville ge mig en bok, jag antar att det är den här.
Det händer när du vilar (inbunden)

Hen vill mig bara väl och tänker på min hälsa, det vet jag. Med all respekt. Jag är faktiskt väldigt trött ibland och mottaglig för en det ena och än det andra.

Fast jag vilar på mitt sätt, jag drar mig in i växthuset eller med det konstnärliga,
lite estetiska inom mig. 

 Jag målar mig till ro eller skriver av mig och blir liksom o-trött. Sådan är jag. Jag kan till och med jobba på som en galning fysiskt eller på andra sätt för att bli kvitt psykisk trötthet. Jag vill bli klar, jag vill hinna med saker i livet. 

Det gör mig oftast lugn och harmonisk. Om jag fick den här boken så skulle jag så klart läsa den. Bara för att. Fast jag tror inte det skulle förändra mig så mycket. Men man vet ju aldrig. Hur vilar ni?  Har ni några härliga tips.

8 kommentarer:

 1. Jag är nog lite som du, vilar mig oftast genom att jobba. Baka, fota, rensa ogräs, städa, tvätta, någon gång kan jag även slå mig ner med en bok. Men jag är morgon- och kvällstrött, visserligen vaknar jag tidigt men är hur trött som helst :o
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. jag tänker att vila till viss del klart men att det är bra. Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Jag älskar att sova. Sedan jag slutade jobba natt har det blivit så skönt. Är lite dålig på att känna efter hur jag mår och vad jag mår bra av. Beundrar verkligen folk som kan känna vad de mår bra av. <Vad duktig du är som drar upp sticklingar. Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Jag går och lägger mej tidigare och tidigare p g a att jag är trött. Igår i säng kl 21, läste och somnade 21.30. Naturigtvis vaken tidigt, vid 5.30 och fått 8 timmars sömn. Låg och drog mej med en kopp te och gick upp strax efter 6. Fast egentligen tycker jag klockan är ovesäntlig, huvudsaken är att man får den sömn och vila man behöver.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Oh, min nattsömn är nedärvd och den är märklig, föddes sån, jag kan bara inte somna i tid, jag varken vill eller kan. Som baby somnade jag inte förrän fram vid 5-6 på morgonen och då var läkare inkopplade och man prövade alla sätt, men jag var pigg som en lärka hela natten och så är det än idag.....lite jobbigt, men jag är ju så gammal att jag börjar vänja mig vid mig. Farmor var precis likadan. Men vila, var det, det gör jag när jag går i skogen, på berget eller ligger i vår eka! Då vilar jag!
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Visst kan man vila på många sätt, men det bästa för mig är långa promenader med Russan eller trädgårdsarbetet! Hoppas du får en härlig Valborgshelg! Stor kram. /Lotta

  SvaraRadera
 7. Oj! Varenda ord du skrivit gick rakt in i hjärtat, hade kunnat skriva det själv för precis så är det ju...
  Den boken vill jag läsa så tack för tipset, känns som jag behöver den just nu.
  Kram till dig Pia!
  Titti

  SvaraRadera
 8. Den boken vill jag läsa! Tack för tipset Pia!

  Önskar dig en fin Valborg!! Kram jenny

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!