lördag 30 april 2016

Jobba i storkök.


Kokerskan ska åka på semester och jag ska få hoppa in och vikariera några dagar. Jag har ju nyligen gått den där hygienkursen så nu är jag behörig där i köket på vår förskola. 

Inte lite man ska tänka på och så är ju inte spisar, kylar eller diskmaskiner så som man har det hemma. Nej det är lite annat faktiskt. Bara att få fason på matberedaren kan vara nog så svårt. Sedan är det olika färger på skärbrädorna så man ska veta till vilket livsmedel den ska användas. 


Det ska tempas och plastas, det ska göras på särskilda sätt så att ingen ska kunna bli sjuk. Sedan ska maten lagas i stora ugnar eller på stekhällar. Fantastiska maskiner och apparater det finns. Kika här får ni se. 

Nu bestämmer kokerskan vilken mat jag ska laga och det kommer troligen inte bli så jätte avancerat utan kanske mer åt potatisbulls hållet eller pasta med köttfärssås kanske. Lite tråkigt på sätt och vis för jag gillar ju att kocka och trixa lite med råvaror. Vi får väl se. Jag tycker i alla fall att det ska bli riktigt roligt att jobba i köket ett par dagar. sedan är det ju arbetsklädsel också. Gulliga va?
3 kommentarer:

 1. Åh, så gott det såg ut! Vi MÅSTE köpa en ny grill snart..

  Kraam Therese

  SvaraRadera
 2. Men så kul! Är det något jag saknar så är det mina år i restaurangköket :o
  Vilket korkat val jag gjorde en gång i mina unga dar, men jag tänkte mer på arbetstiderna än på hur kul det skulle vara och vilka möjligheter som fanns.
  Ja, ja......
  Hoppas du får en härlig vecka i köket. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Vad kul att få göra lite annat på jobbet någon gång!
  Kram/Maria

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!