lördag 2 april 2016

Drömrulle med taste av Norrland.


Ja ni nu blir det troligen sju torsdagar nästa vecka. Jag har bakat gofikabröd. Det hör ju inte till vanligheterna om man säger så. Jag minns faktiskt inte när jag sist rullade ihop en rulltårta. Nu råkar både maken och jag tycka att drömrulltårta är gott Den innehåller inte vetemjöl utan potatismjöl vilket jag tycker är bra.

 Grunden hämtade jag ur en kakbok, men fyllningen är mitt eget lilla påhitt.
Här kommer receptet.
3 ägg
1,5 dl socker 
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver 
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner potatismjöl, kakao och bakpulver.
Bre ut på bakplåtspapper och grädda i 250 Grader ca 5 minuter.
Låt svalna.

Smörkrämen:
150 gram osaltat smör rumsvarmt
1 ½ dl florsocker 
2 äggulor
2 msk hjortronsylt
2 tsk pressad citronsaft.
Vispa socker och smör och tillsätt äggulor och sist sylt och saft.
Bred ut på kakan och rulla ihop.

 Sedan är det bara att njuta av denna Norrlands dröm tillsammans med en kopp nybryggt kaffe.


4 kommentarer:

  1. Beundrar alla som kan få till en drömrulltårta. Jag kan det i n t e trots många försök! Din ser jättegod ut!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Så fint det var, rulltårta och världens sötaste kaffeservis, det är precis så det ska vara! Vart tog alla kaffekalas vägen, det var väl en alldeles utmärkt bjudsätt!
    Mmmmm, gott!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Den ser fantastiskt god ut och kaffeservisen....så himla fin. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  4. Mmmm drömrulle är så himla gott, även en av mina fikafavoriter.
    Ha de gott. kram, Catarina

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!