söndag 19 mars 2017

I en Marimekkomönstrad vas.


När man vaknar av ljuset en söndagsmorgon i Mars och klockan bara är 06.10. 

Vad ska man göra då? Jo man går upp och dricker en kopp kaffe och tänker på hur trött man kommer vara i morgon vid samma tid när man ska upp och till jobbet. 


Man kan ju också fota videkissarna i vasen som jag loppat en gång. 

Videkissarna står där för att få rötter. Vi ska plantera ut dem sedan för vide eller sälgblommor är något som humlorna tokälskar. 

Jag älskar humlorna som pollinerar mina blommor och fruktträd. Snart så blir det en sväng ut i trädgården/växthuset. Ska bara röja lite i köket först.

8 kommentarer:

 1. Ja, men godmorgon! Jag vaknar också i vanlig tid fastän det är söndag. Suck! Men å andra sidan är det lika bra att inte vänja korppen med sovmorgon när man ändå måste stiga upp tidigt resten av veckan.

  Vad härligt nu när trädgårdarna sakta men säkert vaknar till liv igen. Små knoppar som vågar sig upp i landen längs husväggen..

  Vacker vas! Jag brukar gå in på Marimekko när jag är i Stockholm. En väninnas dotter handlar kläder där. Jag gillar mest att titta då jag älskar färger, men är inte modig nog att ha dem på mig.

  Ha en fin söndag!

  Kram, Anneli i Dalarna.

  SvaraRadera
 2. Jag vaknade i ottan idag med och gick faktiskt upp då. Jag gillar Marimekko mönstren, ha en fin söndag i trädgården nu.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 3. Så smart att driva upp sälg inomhus, de får ju rötter snabbt också. Klokt att tänka långsiktigt och pollineringen som gynnar alla i din omgivning! Snygg vas också!

  Ha en solig söndag!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Haha, ja det har du rätt i! Tänk vad svårt det är att sova om helgmorgnarna och hur trööööött man är under veckomorgnarna, sjukt... Men men, det blir mer tid över till annat och det är ju inte helt fel :) Jättefin vas, gillar Marimekkomönstren.

  Söndagskramizar aka

  SvaraRadera
 5. Snygg vas! Jag visste inte att man kunde få rötter på videkissar, mina brukar bara ruttna när de står i vatten, så jag brukar låta de stå utan vatten, då håller de i evighet ;) Men jag skall prova igen, tack för tips!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 6. Samma här, jag har så svårt att sova på helgerna fast jag är ledig. Är verkligen avis på de som kan sova ut ordentligt!
  Jag vaknar och kliver för det mesta upp, har svårt att bara ligga kvar i sängen konstigt nog.
  Ha en fin vecka!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 7. Tycker det är underbart att vakna av ljuset och inte av någon trist klocka, även om det blir nästa lika tidigt på helgerna som vardagarna. Lika bra är väl det egentligen!
  Vi hade sälj här hemma men fick ta bort den, växte på tok för fort och blev alldeles för stor. Vi drev rötter på skott vi plockade hos bekanta. Rödvide tror jag det var, fantastisk vackra grenar och perfekt att fläta med.
  Ha en underbar vecka. Kram, Catarina

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!