lördag 2 april 2016

Skvattram & tankar om kylskåp.


 
På köksön står en kvist med skvattram för att den doftar så gott. Det är en växt som används till lite av varje. Ernst gjorde snaps av den tex. Den kan faktiskt orsaka förgiftningar.

 Ett annat sätt att förgifta folk kan vara att inte städa sitt kylskåp. För ett tag sedan gick jag en grundkurs i livsmedelshygien. Livsfarligt! Ja man tänker till lite efteråt kan jag lova. I dag blev det rent i vårt kylskåp, tråkjobb. Fast det var väldigt behövligt. Äckliga kylskåp är bland det värsta jag vet. Inte vill man förgifta familjen heller.

 
 När jag kikade in där i går så blev jag lite arg för det där med att storhandla som jag sällan gör verkar inte vara det allra bästa ändå.  I alla fall så tog vi oss i kragen och gjorde just det vi löning. Storhandlade. Nu fick vi slänga väldigt mycket grönsaker som vi inte hunnit äta upp. Halvruttna gurkor och slemmig sallad gör sina avtryck på glashyllor och i plastlådan. Likadant med vissa mejeriprodukter. Jaha då vet jag det. Köp inte mer än du äter upp på två-tre dagar.

Före och efter! Inte för att det syns så mycket men jag vet att det är superduper rent där nu. Nu kanske man kan ägna resten av dagen åt något roligare.

2 kommentarer:

  1. Ja usch inget trevligt med smutsigt kylskåp. Våra grönsakslådor diskades ur igår när vi kom hem med nya varor, så skönt! Jag tänker mer och mer på att verkligen ta vara på varor jag köpt, gillar inte att slänga mat. Samtidigt gillar jag att storhandla för att slippa åka förbi affären efter jobbet så det gäller att planera och ha koll på vad som finns i kylskåpet så att inga varor glöms bort och blir förstörda.

    Kramar aka

    SvaraRadera
  2. Usch för smutsiga kylskåp. Men nu har du ett rent och fint! :)

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!