måndag 14 mars 2016

Goda smaker tillsammans.

Söndagsmiddag på Villa Ryttarängen. Ja det vankades skinkstek med brunsås och potatis. Maken var kock. Jag som inte äter kött, bjöds på Coleslawsallad blandat med vanlig isbergssallad, tomat och gurka toppad med stekt gul lök, lite purjo och jordnötter. Woooow vilken smaksensation enligt mig. 


Vi gör coleslaw så här. 
4-5 dl.Strimlad vitkål
1 riven morot(hade ingen denna gång)
½ finhackad rödlök
½ burk cremé fraiche
1 tsk fransk senap
1 msk majonäs
salt och svartpeppar

Sedan en annan fantastiskt god grönsaksrätt. Ugnsrostade blomkålsskivor med chiliflakes  Mumsfilibabba!



Blomkålen gör vi så här med.
Skiva blomkålsbuketterna och lägg på ett bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över chiliflakes, salt och lite peppar.  Rör om! Rosta i ugnen ca. 20 minuter i 225 grader.

5 kommentarer:

  1. Mums, det där lät gott! Och såg gott ut!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  2. Åh men gudars så gott det lät alltsammans.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  3. Mmmm coleslaw är så himla gott :-)
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  4. Hallå där!
    M så smarrigt det där såg ut.
    Å Bambun....woooooow!!
    Jag har en som har flera år på nacken men som bara blir pytteliten....kanske ska flytta den till en annan plats...vill också ha den monsterstor..;)
    Sidan med färginspirationen hette
    almashouse.se
    Tror du får scrolla rätt långt ner på sidan... det var en svart järnsäng med sänghimmel fast utan tyg..;).....Men färgställningen...såååå snyggt!

    kram Katarina

    SvaraRadera
  5. Mmmmmm bara favoriter som jag älskar, blomkål i alla former är bara så gott. Kramisar Tina

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!