torsdag 18 februari 2016

Skafferi!

Kanske jag har skrivit om det här förut men det tål att upprepas tycker jag. Det här med förvaring kan man ju aldrig få nog av. När vi flyttade tillbaks hit efter 11 år i stora huset så byggde vi om lite. Vi flyttade köket och gjorde ett skafferi som man kunde gå in i. Ett sånt som min farmor hade. Perfekt med hyllor och plats för massor. 

Kristina Erikssons skafferi
Tyvärr så fick vi en vattenskada som startade där inne eftersom vattenledningen kom in där. Allt måste rivas och torkas. Vi behövde ett större sovrum så det blev ändrat.Dörren till skafferiet togs bort, köket fick en hörn del och väggen i skafferiet revs för att rummet skulle bli större. 

Maria Eriksson-Åhlén
Det är inte så lätt att storhandla om man inte har plats för varorna. 
Om jag skulle bygga om igen så är ett stort skafferi något som står på önskelistan.

1
 Ett svalt litet walk-in skafferi med hyllor och fin inspirerande inredning.

9. Skafferi
alla bilder från lantliv


8 kommentarer:

 1. Ja ett skafferi är alltid bra att ha!

  SvaraRadera
 2. Hallå där!
  Ååå vilka fina bilder du hittat... Ja ett skafferi är ju verkligen toppen. Vi hade ett i förra köket... men jag var inte så bra på att hålla ordning där och det var mest rörigt faktiskt....men jag åller med om att det verkligen slukade massor...
  Stor kram till dig!
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Vem skulle inte vilja ha ett skafferi och särskilt såna som du visar. Hade ett i mitt barndomshem men det mesta jag minns av det är när mamma kom ut med kakburkarna och var arg för det hade kommit in myror i dem. Sedan är det kanske med skafferier som med garderober...och jag vet hur mina garderober ser ut...
  Kram / Rosmarie

  SvaraRadera
 4. Jaaaa! Skafferi, klart man ska ha skafferi. Funderar på när det försvann med skafferi! När vi byggde här för 8 år sen ungefär så hade vi några punkter som vi (jag) absolut vill ha, det var, inga gipsplattor på väggar och inga tapeter, bara bräder - så blev det. En AGA spis - så blev det inte av förklarliga skäl. Skafferi - så blev det, med eget luftintag rakt i norr, perfekt. Det blir så klart varmt på sommaren, det är inte som ett skafferi i en källare, men det är så skönt att ha det! Och drömmen vore ju förstås att ha virkade hyllremsor, men där har gränsen på något vi dragits!!!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Åh, att ha ett sånt skafferi är verkligen något jag drömmer om!

  SvaraRadera
 6. Så snyggt...härlig inspo. Ja ett sådant skafferi skulle jag oxå vilja ha.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Ååååå jag skulle också vilja ha ett stort skafferi. Kram Anette

  SvaraRadera
 8. Visst är det underbart med skafferi. Jag är lyckligt lottad och har ett "litet" kallskafferi i köket och ett stort kallskafferi i källaren :-)

  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!