tisdag 16 februari 2016

Nu börjas det...

I dag damp dom ner i brevlådan. De första fröerna för i år. Åhh vad roligt! Passade på att kolla in min egna lilla skörd av fröer från i höstas. Gissa om jag blev glad när jag såg att jag hade några ynka små frön från den svarta petunian.Jag trodde ju inte att jag hade det nämligen. Ha Ha! Hade glömt att jag tjuvade frön i en trädgård också. (Tror att det hör till allemansrätten faktiskt)

 Ja men då så .. Bara att sätta igång med andra ord. Just det, måste köpa såjord först. I år ska den där ljusröret hängas på plats också tänkte jag, har hängt i garaget i flera år till ingen nytta alls. Ultraviolett ljus så att de små plantorna blir kraftiga och fina.

Passade på att ta några skott från pelargonerna också. När man ändå är i farten.

Har ni fått odlarlust nu när solen lyser.


6 kommentarer:

 1. Åh, så kul!! :-) Jag är så sugen på att köpa fröer (har skrivit upp allt jag vill ha) men vet ju inte om vi kommer ha en riktig trädgård när det dränerats.. Men längtar det gör jag!

  Kraam Therese

  SvaraRadera
 2. Odlarlust har jag alltid vid den här årstiden, men jag har blivit realist :o Jag köper plantor istället! Jag har inte möjlighet att prioritera att ta hand om små växtbebisar också, nej som sagt jag inväntar pluggplantorna istället även om det ger ett mycket mindre urval. Men jag har en riktigt lyhört handelsträdgård i närheten som brukar så en del pluggisar åt mig ;-)
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Så spännande....jag skulle också vilja ha gröna fingrar. Kram Anette

  SvaraRadera
 4. Nja... Än har inte odlarlusten kommit. Jag är inte lika mycket intresserad som du, så det kommer lite längre fram för min del. För mycket vinter än....
  Kram/ Maria

  SvaraRadera
 5. Härligt när denna tiden kommer :)
  Kram Pia

  SvaraRadera
 6. Då blir det full rulle i odlar stugan.
  Februari ljuset är nu perfekt och dagarna är längre så fröna kommer att må fint nu.
  Det är mycket man vill göra men man måste 'tya' sig ett tag till.
  Min man håller på att klippa träd nu,
  bl.an. två stora lönn och ask.
  Dagarna är soliga men vinden svinkall.

  Nu är det läggdags. / Eva

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!