lördag 23 januari 2016

Träff&Sänkt + rädsla.

Ja då har vi lördag igen och precis som förra lördagen så känner jag mig inte alls pigg. Måste ha blivit träffad av hostbacillerna som flugit i luften sista tiden på jobbet. 
Har hostat och haft mig hela natten, är helt sänkt. Usch! Nåja det finns väl bot och lindring för det på apoteket.

****** 
I dag ska jag skriva lite om rädsla. Ja det är kanske lite underligt eftersom det inte handlar om inredning, fast det handlar om livet i ett rött litet hus ändå.


Barnen på jobbet undrade i går om jag var mörkrädd. Nej svarade jag för det är jag inte alls. Sedan tänkte jag tyst för mig själv vad jag är rädd för egentligen. 
Då slog det mig(om man bortser från krig, svält och våld) att jag faktiskt är rädd för att bli gammal. Jo visst vill jag bli gammal och leva länge men hur? Det är det som skrämmer mig. Hur kommer min ålderdom se ut? Hur länge orkar jag jobba på i 100%?  Kommer jag få leva ensam eller åldras tillsammans, ska jag bo på hem, kommer jag vara klar i knoppen eller kunna röra mig som jag vill? 

Sedan är det en sak till. Jag gillar inte att jag åldras. (jag vet, förlåt vilket jäkla I lands problem) Gillar inte min hy, mitt tunna hår, min kropp eller att inte orka det man vill som sagt. Det skrämmer mig! Jag såg i alla fall en kortfilm på tv som hette "Afternoontea" Där fick jag mig denna tankeställare. Har ni 15 minuter över så kika på den. Klart sevärd.
Ok nu vet ni vad jag går omkring och oroar mig för idag. Det går snart över. Kanske jag skulle unna mig en skön SPA dag här hemma, det gör nog gott för både åldersnojan och hostan. Är ni rädda för något?

4 kommentarer:

 1. Jag såg också Afternoon tea, underbar och tänkvärd! Jag är en sån som inte är rädd för att bli gammal. Jag vet att det är en konst att tycka om sig själv och att le åt rynkor, alla skavanker och tunnare hår, men det finns så mycket annat att lägga sin ängslan på. Fyller 70 om två månader men känner mej fortfarande som 37 inuti! Bara man får vara någorlunda frisk så finns det enormt mycket att glädjas åt! Så Pia, du som är närmare 37 än 70... kavla upp ärmarna, le åt dig själv i spegeln och tala om för dej att du gillar dej precis som du är. Tänk på att du är unik, det finns bara en Pia, och, det är DU! Lev och njut i stunden och bort med alla dystra tankar. Unna dej den där Spa-dagen och kurera hostan! Snart kan vi leva utan överdragsbyxor igen!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. HOppas du kryar på dej!
  Det där med åldrande är svårt. Jag tycker om att vara 60 plus,så länge man får vara frisk. Med ålderns rätt kan man få se ut som man vill och göra mer det man vill.
  Jag är glad och lycklig varje morgon jag vaknar till en ny dag med nya möjligheter.
  Hoppas din helg blir bra!

  SvaraRadera
 3. Fy för alla dessa förkylningar.
  Jag har hostat och känt mig hängig sedan vi kom hem från semestern.

  Kan hålla med dig angående din rädsla.
  Känner likadant.
  Speciellt nu när kroppen börjar känna av alla år i en slitig bransch.
  Men man mår bara dåligt av såna tankar så det vill jag inte tänka på! :)

  Ha en jätte fin lördag!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Känner precis som du, är också rädd för att bli gammal och allt
  vad det innebär eller bli allvarligt sjuk.
  Har blivit mycket mer så nu när jag har föräldrar som inte är pigga.
  Tyvärr inget vi kan göra något åt mer än försöka äta rätt och röra på oss.
  Tror också att spa kommer hindra åldersnojan, värt ett försök i alla fall :)
  Vi är inte äldre än vad vi gör oss och glöm inte att det bara är en siffra.
  Krya på dig !
  Önskar dig en fin kväll
  Kram Pia

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!