lördag 9 januari 2016

Sugen på fisk?


Lördag idag och snön faller utanför fönstret. Här inne pågår projekt garderobsbygge för fullt. Ja inte för fullt i skrivandes stund för snickaren dvs. maken har tagit lite sovmorgon.  Huset är i kaos i alla fall halva huset. Himmel och pannkaka hur det stökas ner i byggprojekt. 


Jag sitter och klurar på middagen. Försöker komma på något som går fort att göra eftersom man har lite annat och pyssla med. Tänkte bjuda er på en lättlagad och god
fiskgratäng medans jag funderar vidare, för man kan ju inte äta fisk varenda dag.


Vi åt detta på Trettondagen.

Till förrätt blev det pilgrimsmussla med löjrom och pepparrot. Mina fick ingen fin färg jag skyller på stekpannan jag.

Så här gör man: 
Ta fisk  (100 gram/person )gärna spätta men det fungerar med annan vit fisk också. Lägg den tinade fisken i en ugnssäker form , krydda med salt och peppar och förkoka den lite i ugnen. Ca. 10 min. 200 grader.
Potatismos behövs antingen egengjord eller pulvermos. Blanda i en äggula och spritsa sedan moset runt fisken. Laga iordning  en påse med fisksås eller smögensås från Blå band och så häller man den över  fisken. Sedan lägger man på lite räkor och några små champinjoner. Strö över riven ost och gratinera i  250 grader varm ugn tills den fått fin färg.

Vad ska ni bjuda på eller bli bjudna på idag?






5 kommentarer:

  1. Här älskar vi fisk och allt från havet. Har dock inte planerat vad vi skall äta ikväll än. Visst är det superjobbigt med byggprojekt medans det pågår, men sedan är det ju så kul när det är klart.
    Kram helena

    SvaraRadera
  2. Fiskgratäng, så gott! Mums! Löjrom, min älsklingsrätt nr 1. Men dom där musslorna, alla musslor och skaldjur, förutom räkor, dom delar jag så gärna med mig av! Så, då var det sagt och gissa vad vi får här idag, löjrom med bakad potatis, det är gott, det!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  3. Den fiskgratängen verkar mycket god. Ska nog tipsa Friherren som får stå för maten nu när jag sitter här med min skadade axel. Vad härligt att vara igång med sina projekt även om de alltid drar ut på tiden vilket de brukar göra för oss...
    Ha en fin fortsättning på helgen!
    Kram / RosMarie

    SvaraRadera
  4. Mums filibaba den maträtten tilltalar mig, älskar fisk m.m.
    Nästa gång du bjuder på detta kommer jag på direkten, hi hi . .
    Ha de gott / Eva

    SvaraRadera
  5. Åh så mycket gott!
    Ha en fin söndag
    Hanna

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!