söndag 10 januari 2016

Garderobsförvandling.


Efter.
Helgen har ägnats åt att få skjutdörrarna på plats. Ja det låter ju enkelt eller hur? 

Före!
Fast innan så ska man ju rensa ur de gamla garderoberna, forsla bort dem och så en massa annat som tex. målning.


Innan så hade vi till en början två stycken helt vanliga 60 garderober men senare i ombyggnadsskede så fick en gammal 80 från gamla hallen flytta in. Den hade inte samma höjd så det såg lite mysko ut fast man vänjer sig ju vid det mesta här i världen. 


Vi valde att spara den ena som fungerar som linneskåp. Det syns ju inte där bakom och det fungerar utmärkt tycker jag. Medans färgen torkade så åkte vi in till stan och handlade skenor samt konsoler och klädstång. Bra pris på Biltema allt under 400:- 


 Sedan började själva monteringen som hade varit lätt om vi haft normal takhöjd och ett helt rakt hus. Det har vi inte så det fick sågas en del om jag säger så. Det svors lite också eftersom det skilde ca 1 cm på vissa ställen. Nu löste det sig med lite kluriga lösningar. 

Takskena och gavelsida på plats.
 Det var så roligt att äntligen få lyfta i de nya dörrarna och se hur rummet förvandlades.  Sedan var det bara att hänga in kläderna igen. 


Backsystemet Antonius har vi haft innan och det kommer från IKEA. Med den nya höjden nu kan vi bygga på ytterligare en sektion för ännu mer förvaring.


Dörrarna kommer från Skånska byggvaror. Jag försökte få lite rabatt mot detta blogginlägg men jag tror inte jag får det. Strunt samma dom är i alla fall bra dessa dörrar. Jag är mer än nöjd.


5 kommentarer:

 1. Haaaallå där.. men åååååå vaaaaa braaaa det där blev!!!!
  Vilken skillnad och va himla kul det är med före och efterbilder.
  Amrt med den där lilla snutten där du kan hänga långklänningar med...nåt sånt skulle jag behöva...
  Nååååån gåååång..;)
  Himlans duktiga har ni varit!
  Kram katarina

  SvaraRadera
 2. Fint!! Känner igen det där, både det med snett hus och svordomar när man skall göra nåt... det gäller att vara påhittig och det har ni varit! Vi har ju gjort nåt liknande, ja faktiskt är vi inne på vår tredje garderob nu med skjutdörrar och egen lösning bakom dörrarna. Det är ju så praktiskt och vi är jättenöjda.

  Må gott i ert fina sovrum!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Vilken skillnad det blev, super snyggt.
  Önskar dig en fin kväll.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 4. Perfekt med nya garderober, och ännu bättre när de nya dörrarna även sväljer det äldre linneskåpet. Snyggt och stilrent.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 5. Oj så snyggt!! Det måste ni vara nöjda med, trots svordomar.. :-) Fiskgratängen såg riktigt god ut! Tråkigt att du inte får börja plugga det du vill.. Ena svägerskan jobbade heltid och pluggade heltid - hon klarade det, men hade inte mycket till liv.

  Kram Therese

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!