onsdag 6 januari 2016

Om kokböcker.

Så kom den äntligen. Boken som varit på villovägar, boken som jag vann hos FINASTEMATTAN. Jag älskar kokböcker. Den här är ju dessutom som gjord för mig. Vackra bilder och så små roliga saker som att tala om vilket porslin som är på bilden. 

Författaren gillar retroporslin. Jag har i min ägo ca 100 kokböcker som jag samlat på mig genom åren. Kul att se hur matkulturen ändrar sig genom tid och rum.  Nej jag tittar ju inte i alla hundra varje gång jag ska ha ett recept. Oftast så googlar jag men att sitta och bläddra i en bok med härliga bilder ger i alla fall mig massor av inspiration. På önskelistan finns en bok av Jamie Oliver. Jag gillar hans mat och sätt att tänka kring den.

      
  Sedan har vi Ulrika Davidsson som också är en av mina favoriter. Hon har tex. gett ut en bok som handlar om att äta utifrån sin blodgrupp. Spännande! A.B.noll-METODEN. Jaha ja, då återstår det bara att välja ett recept till kvällens middag. Ha en riktigt härlig Trettondag.


5 kommentarer:

 1. Grattis till vackra boken!

  Ha en fortsatt fin trettondag.
  Kramar från eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Hej hej!
  Grattis till vinsten..;)
  Jag googlar också oftast men jag håller med... en bok är ju alltid en bok och så så såååå trevligt att sitta o bläddra i...
  Sen är det ju faktiskt enklare att ha en bok på köksbänken än hela laptopen...Hmmm..
  Ska nog börja bläddra lite mer i mina kokböcker..;)
  Ha en fin kväll du fina!
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 3. Grattis till vinsten. Alltid roligt med nya kokböcker :-)
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 4. Kokböcker med fina bilder är A och O. Jag kan ibland köpa boken enbart för bilderna :)

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!