torsdag 7 januari 2016

Morrar!


Här sitter jag och läser bloggar. Härliga bloggar där det sprudlar av kreativitet och inspiration. Hörni, det var allt positivt för idag så fortsätt absolut inte läsa om ni inte är redo för lite gnäll.


Nu inser jag plötsligt att min kreativa och konstnärliga lilla del i hjärnan är borta. Pyts väck liksom. Här målas det inte, det sys inget, jag skriver inga dikter, fotar inga bra bilder, tänker inte ens trädgård&sådd eller bakar goda bröd eller gör något alls egentligen. Jo, jag suckar, glor på tv och sover. 


Önskar att jag kunde känna en sådan där härlig känsla över att ett nytt år ligger framför mig med oskrivna blad. Ett år fyllt av möjligheter och utmaningar. Nopp! Icke en endaste liten sån känsla finns. Sen blir jag lite arg över att man inte kan få plugga lite med studiestöd bara för att man fyllt 56. 

Ja jag hade ju planer på att läsa Italienska på riktigt, inte bara hemma själv utan ta en kurs. Då hittade jag ytterligare en i specialpedagogik som lät jättespännande, som jag faktiskt skulle ha användning av på jobbet. Nähä.. kvinnor i min ålder ska inte utvecklas om dom inte har råd att ta tjänstledigt utan lön. 


Jo man kan ju arbeta 100% samtidigt som man pluggar på 50%, det är klart. Det kan man. Det orkar jag nog eller? NEJ! Just det ja.. jag skulle ju träna på att vara nöjd. Hmmm det går inget vidare va? 

6 kommentarer:

 1. FÖRLÅT att jag småler Pia men jag känner igen mig såååååå väl just nu! Hemmet dammar igen, glor lite förstrött på kameran, bläddrar i tidningar där hemmen glänser och köp, köp, köp...banta, träna, spara och utnyttja dygnets alla timmar!!! Näe jag är inte heller på hugget ska jag säga dig...vi får peppa varandra Pia :)
  Lite kaffe och en god kaka kanske hjälper hi hi...
  KRAM till dig!
  Titti

  SvaraRadera
 2. Ibland tar luften bara slut, men jag är säker på att den återvänder!
  Torsdagskram från Kate

  SvaraRadera
 3. Sådana här inlägg visar bara på att du är mänsklig och äkta. Förstår precis vad du menar.Sitter själv här med ett brott i axeln och pendlar mellan att se det från den ljusa sidan och förbanna min otur. Men allt är sällan så där perfekt som det ser ut på bilder... Blev genom jobbet tvingad att jobba heltid och plugga halvtid och kan väl medge att det var ingen hit även om studierna är intressanta. Italienska har jag också funderat på men det får väl bli när jag är pensionär. Ha det gott i soffhörnet, din energi återkommer säkert.
  Kram / RosMarie

  SvaraRadera
 4. Hallå där lilla morran...;)
  Ibland behöver man morra och krypa upp i soffhörnet...
  Jag har minsann inte gjort många knop i dag...fast jag tänkte det i morse...
  Å det känns toppen...hihi..
  Nu ska jag iväg på spinning men sen landar jag nog i soffan igen...häpp häpp...

  Trist med pluggandet....konstigt tycker jag... man borde ha rätt att utvecklas hela sin yrkesverksamma tid ju..

  Kram Katarina

  SvaraRadera
 5. Såna dagar har man emellanåt! Det är också skönt ibland. Fast så klart trist att inte få studiestöd efter 56. Det hade jag inte koll på! Stor kram till dig, hoppas vi ses på AW snart ��

  SvaraRadera
 6. Bara gnäll...det är nytt ibland och det får vi göra tycker jag. Kram Anette

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!