onsdag 14 oktober 2015

Praktiska lösningar.

 
När man börjar att renovera lite så inser man plötsligt att det behövs lite nytt och sånt både här och där.
 
Vår förvaring i sovrummet är ett hopplock och återbruk av garderober som vi tapetserat med samma tapet som på väggarna. Nej, nu när den nya fondtapeten kom på plats så tittade vi på varandra, tittade på garderoberna och skakade på huvudena  samtidigt. Skjutdörrar skulle väl passa bra där va? Platsbesparing och mycket enklare att komma åt sina kläder. Som det är nu så är det krångligt att öppna dörrarna för sängbordet tar i så man måste flytta det först. Gäller garderoben längst in.
 
Full höjd ända upp i tak ger mer utrymme. Vi måttade och mätte. Spånade och diskuterade en lång stund. Kanske vi skulle ge oss själva det i julklapp. Tänk så skönt med lite ordning och reda i skåpen. Ja för så kommer det ju absolut att bli. I alla fall ett tag Ha Ha! Nu skulle vi hitta lite inspiration också. Här kikade vi in.  Vi hittade det vi sökte och mer därtill.
http://www.lundbergs.com/

Då kom jag  plötsligt på att jag nog inte kan klara mig utan elementskydd. Absolut inte! Det har jag faktiskt sagt väldigt länge. Åhh så fint. Här tar jag upp ränderna i fondväggen och så får rummet en känsla av att vara högre i tak, så som tanken var från början. Det skulle passa bra i hela huset.  Med våra fula gamla element så skulle rummen få ett rejält lyft. Skjutdörrar har vi redan i hallen så .. vad väntar vi på? Hmmmmmm! Gissa? Tomten kanske? Äsch vi börjar med garderoberna sedan får vi se. Man kan väl få önska och drömma lite.

5 kommentarer:

 1. Vi gav också varandra en sovrumsrenovering med skjutdörrar i förra huset. (Köpte faktiskt från skånska byggvaror, ett tips!) Så himla skönt och praktiskt.
  Elementskydden tror jag ni snickrar ihop lika lätt själva, du och L :)
  Kram/maria

  SvaraRadera
 2. Hallå där tokfia!
  Ja du är inte tokig för att du renoverar...utan för att duster o bölar åt att jag har en dotter att åka p spa med...fniss.. du är ju för söt du...
  Du har ju fina killar i stället och en vacker dag har du kanske fina svärdöttrar att åka på spa med..;)

  Men göööööörsnyggt kommer det att bli i sovrummet. Tapeten är suuuuupersnygg och det är väl alltid bra med lite hetta i sovrummet..haha...
  Kraaam Katarina

  SvaraRadera
 3. Skjutdörrar är himla praktiskt, det har vi i två av sovrummen, och dottern skall få det i nya rummet också. I vårt sovrum är det trångt så där var det en befrielse när vi bytte till skjutdörrar, väldigt mycket mer plats blev det!

  Må gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Känner igen tankarna. Vi har också funderingar på fönstren, ett tråkigt måste. Blev otroligt dyrt att byta alla, så nu står vi i kö på renovering av dem och det blev bara en knapp tredjedel av kostnaden. Har också funderat på skjutdörrar i det rum som fungerar som TV-rum. Men som du skriver, det för med sig en himlans massa när man väl börjar i ett hörn... Lycka till med ditt projekt, ser fint ut.
  Kram / RosMarie

  SvaraRadera
 5. Wow så snyggt! Den där bilden ska jag allt spara! Jag vill också ha :-).

  Kram Malin

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!