torsdag 8 oktober 2015

Dessa fönster...

Ja då är det dags igen, dags för fönsterputs. Med detta fantastiska flug-år som vi haft så lovar jag att det är behövligt. Urrrk! Fast som vanligt så drar jag mig inför detta enorma jobb.
 
Dels för att det ändå inte blir fint. Dels för att jag vet att jag får ont i axlar och armar när jag kör igång.
Vi har ju tvåglasfönster delbara sådana, så på varje fönster är det sammanlagt fyra rutor att putsa.
Intakt - Bild 2
Fönster Intakt från http://www.spfonster.se/
 
Det är nu jag tänker att jag antingen borde leja bort arbetet eller  ta ett lån och byta ut alla fönster mot nya fina. Åhh så skönt. Slippa jobbiga kittsprickor, målning och fula repor i glaset.
 
 
Vi har satt in en altandörr på senare tid och är nöjda med den leverantören.
 
Vi är aldrig riktigt överens om hur vi ska göra eller vilka fönster vi ska ha. Spröjs eller inte? Två eller treglas? Vad är bra rent värmemässigt och ur miljösynpunkt? Har man direktverkande el så bör man verkligen tänka sig för. Ja frågorna är många.
Här kan man få några bra svar eller idéer om man vill. Det slutar oftast med att vi nöjer oss med det vi har. Fast snart så måste det ske något.
 

 

 

 

7 kommentarer:

 1. Ja du, det där med fönster ...... gamla fönster har sin charm med blåsor och förvrängningar, men jag håller med dig - de blir aldrig rena. Vi har bytt ett av våra fönster och fönsterpartiet i vardagsrummet, måste säga att vi är supernöjda med vår leverantör. Träfönster, visserligen tvåglas (men det beror på att våra fönster är för stora att göra i treglas, de blir för tunga i konstruktionen), men de är så enkla och klassiska i snittet. Inga spröjs på vårt funkishus ;-)
  Vi har nästan bestämt oss för att ta en sida på huset i taget och kanske vartannat år. Men vi får väl se, pengarna ska ju fram :o
  Det finns ju så fantastisk många olika fönster, så lycka till med ert beslut och ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Ja har man hus så är det alltid nåt som ska fixas det tar liksom aldrig slut känns det som Vi sålde vårt och satte oss i lägenhet bra sa vi inget vi behöver bry oss om tills vi inte längre kunde andas för vi kände oss instängda. Nu har vi en koloni under uppbyggnad och där trivs vi men nu är vi där igen en massa beslut osv när man bygger. Jaja sånt är nog livet.
  Lycka till med dina fönster en dag löser det sig
  Ha det gott
  Meta

  SvaraRadera
 3. Men så där ja!! Nu tror jag minsann att lilla fröken börjar må lite bättre igen va?!! Heja heja å klart du kommer igen nästa vecka
  Om jag kan så kan du... å du ska veta att jag verkligen piskar mig själv för att komma i väg... men som du sa... nu sitter jag ju här nöjd å belåten..;)

  Å putsa fönstren... det måste jag med göra...hua hua... å jag har aldrig sett ert hus från det där hållet förut.
  Vilken smakfull trappa ni har där mellan poolen och husväggen. Riktigt riktigt snyggt!

  Ha en härlig fredag i morgon nu... sen njuter vi av helgen.
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 4. Men hur ofta putsar du???? Trodde inte det var länge sedan du gjorde det? Läste jag inte på det på Fb, för några veckor sedan? Ja, ja... vill man ha nyputsat jämt så ;)
  Jag rekommenderar dig verkligen att investera i en Kärcher fönstertvätt, oavsett om ni byter till nya mer lättputsade fönster eller inte. Den är riktigt bra! Går jättefort att putsa! Jag har ju en fats mittspröjs på mina fönster, så det blir en del här med. Två rutor på insidan och två på utsidan. Och ganska många fönster, som du vet... ;)
  Kram/Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte alls så länge sedan Maria, men dessa flugor har ju prickat varenda ruta om du fattar. Tog inte i mellan då heller.. så nu måste man nog. Ska investera i en Kärcher..

   Radera
 5. Putsa fönster är mitt värsta så det överlåter jag med varm hand till Mr C. Ha nu en härlig helg. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 6. Host host host... måååååste ta tag i mina fönster, harkel...

  Helgkramar aka

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!