tisdag 1 september 2015

Det här med städning.


Jag ogillar när det är stökigt, smutsigt och rörigt så städning tar mycket av min tid faktiskt. Ibland är det roligt men nu när jag jobbar så mycket så kan jag reta upp mig på att det tar av min dyrbara fritid.


Jag försöker hålla efter, tar ett tag med scotch brite i handfaten, sopar upp smulor, grus och gräs som hamnar på golven vare sig man vill det eller ej. Det är inte klokt vad det dras in.


Disktrasan far ju runt ett par tre varv i köket varje dag.  Vi bäddar sängen och vädrar dagligen. Posten sorteras i högar och kylen får sig en genomgång lite då och då. En gång/vecka så blir det dammsuget och våt torkat överallt. Badrummen blir också noggrant rengjorda på samma gång. Jag tycker faktiskt det blir lite roligare om jag har bra produkter.
 

Testar faktiskt olika för att jämföra. Jag borde ju välja såpa och citronsyra men ... (Skämskudde på). Icke, jo ibland men det blir oftast sprayer och även lite klorin ibland. Lovar att skärpa mig. Jag värnar ju om miljön så Fy på mig!  Om någon undrar så är det mest jag som städar, tycker att jag gör det bra och det finns massor av andra saker som övriga familjemedlemmar kan göra. Tvätta tex.eller klippa gräsmattor och skotta snö.
 
 Många av mina vänner anlitar städfirmor, vi har haft många diskussioner om det och jag börjar faktiskt förstå att man gör det. (har varit väldigt anti) Särskilt fönstertvätt som är det absolut tråkigaste jag vet i städ väg. Skulle man vara sugen på att anlita så finns det många att välja på. Kika in här. Hur gör ni, städar själv eller lejer bort.
 
 
 

6 kommentarer:

 1. Städa går väl an men fönsterputs... det värsta som finns! Nu är jag ju ensamhushåll och fattig panchis så att leja bort något finns inte på kartan! Men rent vill jag ha så jag biter ihop och putsar. Har tagit sovrumsfönstret förra veckan, jippi! Bara resten kvar...

  Städkramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Jodu... det där med städning är väl alltid en källa till diskussion, irritation men också tillfredsställelse..
  För nog är det en härlig känsla då man är färdig och rummet skiner och doftar gott.
  Jag har inte heller kommit så långt att jag vill anlita någon...
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 3. Vi pratar också en del om städfirma....jag vet inte riktigt. Det hade varit skönt men.......hmmmm. Kram Anette

  SvaraRadera
 4. Vi pratar också en del om städfirma....jag vet inte riktigt. Det hade varit skönt men.......hmmmm. Kram Anette

  SvaraRadera
 5. Ja städning tillhör livets måsten, skittråkigt, men väldigt skönt när det är gjort. Med tiden har jag jag blivit bättre på att stå ut med lite stök och låta mig själv styra städningen och inte städningen mig.
  Livet, är ett enda damma, damma...
  Kram / RosMarie

  SvaraRadera
 6. MIn man håller på att renovera huset, så det är byggdamm överallt. Ingen ide att städa för mycket. År tvungen att leva i det ett tag till, men sen ska det bli fint!

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!