torsdag 6 augusti 2015

Hav & Fjäll.

Jag är ju som ni vet en stor älskare av havet, stränder, klippor, båtar ja allt det där Marina. Maken är mera en fjäll och vildmarksälskare. Den här sista semesterveckan så drog vi ut till havsbandet i norra Uppland. Ett fantastiskt fint ställe som heter Rödhäll. Inte så konstigt att det heter så när man tittar efter.
På resan dit så ösregnade det men jag garanterade av hela mitt hjärta att solen skulle skina på oss. (maken såg väääldigt pessimistisk ut kan jag lova) Jamen visst det gjorde den, solen sken. Titta vilken gullig liten stuga. Där får man övernatta om man vill alldeles gratis. Fantastiskt ju..
 
Vi hade inte planerat in någon övernattning så vi åkte hem igen efter en mysig dag med korvgrillning, ägg macka och kaffe.
 
Minnet av havsörnarna, skarvar, en liten mink som sprang förbi och vinden i håret till vågornas brus, det kommer sitta länge kvar på näthinnan. Lite vemodigt när semestern börjar ta slut fast... 
 
Vi har faktiskt redan bokat in en ny liten minisemester. En vildmarskresa, ja för mig kanske, men inte för maken som är en van fjällvandrare, men det ska bli av. Det var 33 år sedan jag stapplade runt med kärestan på fjället. Arg, besviken och trött. Då var jag ung, novis, dum och otränad. Jag lovade mig själv.. aldrig igen. Men nu... Nu jäklar ska fjället och jag bli sams igen. Självklart har jag redan klickat hem ett par fjällvandrarbyxor.
Snygga va? Helt i min färg, Fniss! Nu ska jag bara träna på att bära ryggsäck. Väldigt tung ryggsäck. Äsch det fixar väl jag. 
 

5 kommentarer:

 1. Klart du fixar det, vad härligt! Och supersnygga byxor!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar miljö, vilka fantastiska klippor. Men så läckert att vandra i fjällen :-) Det har varit en dröm för mig, Sarek, men med stelopererad rygg är det bara att släppa tanken.
  Ha de gott och njut av dina sista semesterdagar. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Vad fint det var där! Jag är mer hav o öppna landskap också:) kram

  SvaraRadera
 4. Är också en havsmänniska, men visst fjäll gå bra också.....fast på skidor, utför. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 5. Så fint! Jag gillar också havet!
  Supersnygga byxor!
  Kram Stina

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!