fredag 10 juli 2015

Lantliga frukostfrallor!

Passar bra att baka i regnet. Baka är ju som bekant inte det allra bästa jag vet. Ville bara fylla frysen lite med frukostfrallor till tonåringen nu när vi drar ut på vägarna igen.
 
 
Jag kunde inte låta bli att smaka en halv med ost. Mums vad gott. Jag älskar egentligen mackor och bröd av alla de slag men kan ju inte äta så mycket av det tyvärr.
 
Här kommer i vilket fall receptet!
 
 

50 gram jäst
5 dl. vatten
25 gram smör eller 3 msk olivolja
1½ tsk salt
2 msk. ljus eller mörk sirap
750 gram (ca 1,4 l) Ljust lantbrödsmjöl

Smula ner jästen i degskålen tillsätt ljummet vatten och rör tills jästen löser sig. Klicka i matfettet.
Blanda i alltsammans till en deg, arbeta kraftigt i ca. 4 min. Låt degen jäsa i 40 min.
Knåda degen och forma till 20 små frallor eller 15 stora. Låt dem jäsa ytterligare 30-40 min och grädda i 225 grader ca 8 min.

 

2 kommentarer:

  1. Mums! Dom såg jättegoda ut så dom måste jag baka nån dag :)
    Tack för receptet!

    Önskar dig en trevlig fredag!
    Kram Jonna

    SvaraRadera
  2. Underbart gott med lantfrallor :-) Ska ni ut och fara igen? Härligt!
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!