fredag 31 juli 2015

Ett vintips och pyttesmå ostar.

 
 
Jag är ingen expert alls på vin. Vet inte vad som passar till vad eller så. Det finns det tack och lov dom som vet på systemet eller så kan man läsa sig till det också. Jag gick på snyggheten denna gången. Gillade keramik hjärtat på flaskan och så var det Italienskt. Jag brukar gilla Italienska viner. Det här har en fruktig och generös smak med inslag av fat, mörka bär, plommon och vanilj. 
 
Ti Amo Primitivo di Puglia
Passar det till ost? Jag frågade. Ja fast inte till blåmögelostar. Nähä, äsch jag tar det ändå vi behöver inte nödvändigtvis äta blåmögelost den här gången. Absolut inte fast, hmmm.. jag älskar blåmögelost.
 
Då var det bara ostarna kvar. Jag tyckte att det räckte med dessa små som låg förpackade i ett litet kit.
Lagom för två och vet ni, det gick alldeles utmärkt att äta den blåmögliga också.
 
Solen verkar vilja skina på oss idag så ikväll blir det kanske äntligen lite grillat på menyn. Åhhh så skönt att kunna sitta där ute och njuta av sommaren.

9 kommentarer:

 1. Tack för tipset, söt flaska också. Ska prova i höst, rödvin då, nu rosé Leva, supergott... fastän solen saknas!

  Ha en fin fredag.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Ha, fiffigt med de små, söta ostarna. Det är ofta man vill ha flera olika istället för en enda större.
  Ha en underbar fredag. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Skulle också kunna köpa vin efter flaskans utseende och visst kan man kombinera lite som man vill. Kan behövas lite god mat o vin denna sommar.
  Ha en fin helg!
  Kram / RosMarie

  SvaraRadera
 4. Goda ostar och ett gott vin - heaven! Vad som passar och inte ska man strunta i för smaken är som baken...tror jag har en parmesan bit att förlusta mig i!
  Kram,
  Titti

  SvaraRadera
 5. Mmm så gott med rött vin och ostar! jag är heller ingen expert på viner och vad som passar till vad. Sen är det ju faktiskt en smaksak, också ;) Fin flaska, jag köpte den fast i bubbel i våras ;)
  Tack för dina rara ord, de värmer.
  Kram på dig vännen!
  /Maria

  SvaraRadera
 6. Vet du, för många år sedan var jag riktigt intresserad av viner och hade t o m en vinkällare där jag samlade viner, men jag har slutat med det. Tycker jag om ett vin, då dricker jag det till det jag tycker om att äta, det finns ingen annan än man själv som kan bestämma vad man tycker om. Så tänker jag numera,
  Och ja, Lundell var såååå bra, det var så fin stämning och han var på strålande humör och dom spelade så bra och det var perfekt, 3 timmar varade konserten, det är kaxigt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. vilka sötisostar....mums. kram anette

  SvaraRadera
 8. vilka sötisostar....mums. kram anette

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!