Jag improviserade lite i helgen. Gjorde en kyckling gryta med medelhavsinspiration. I bland så händer det att man prickar rätt i smakerna. Att man glömmer att fota händer också. En liten bild från det som blev kvar.
Recept på Villa Ryttarängens spännande kyckling Gryta.
(4 pers.)
Tre-fyra kyckling fileér
1 burk krossade tomater
10-15 svarta oliver
1 bit purjolök
1 liten gul lök
4 msk crème fraiche
salt
citronpeppar
paprika pulver
curry
oregano
Skär filéerna i ganska så stora bitar och bryn dem i stekgrytan tillsammans med löken, curry, salt och citronpeppar.
Häll i en burk krossade tomater och späd med lite vatten.
Lägg i oliverna och creme fraichen krydda med lite oregano.
Låt puttra i ca. 10-15 minuter.
Servera med ugnsrostad sötpotatis, fetaost och vitkålssallad.
Mmmm ser fantastiskt gott ut och många goda kryddor, kan tänka mig att det var en riktig smakexplosion för alla sinnen. Kramisar Tina
SvaraRaderaÅh det där såg jättegott ut! Vilka fina tussilago. Jag har nog inte sett någon sen jag var riktigt liten. Kram Stina
SvaraRaderaMUMS! Skriver ner det direkt och då var helgens mattips färdigt, tusen tack Pia! Låter verkligen gott...
SvaraRaderaJa ha nu en skön och solig dag, varm kram till dig!
Titti
Du gör mej verkligen hungrig! Dags för havregrynsgröten!
SvaraRaderaHärligt att få in våren i huset!