tisdag 10 mars 2015

Spännande kyckling gryta.


Jag improviserade lite i helgen. Gjorde en kyckling gryta med medelhavsinspiration.  I bland så händer det att man prickar rätt i smakerna. Att man glömmer att fota händer också. En liten bild från det som blev kvar.
 
Recept på Villa Ryttarängens spännande kyckling Gryta.
(4 pers.)
Tre-fyra kyckling fileér
1 burk krossade tomater
10-15 svarta oliver
1 bit purjolök
1 liten gul lök
4 msk crème fraiche
salt
citronpeppar
paprika pulver
curry
oregano
 

 
 Skär filéerna i ganska så stora bitar och bryn dem i stekgrytan tillsammans med löken, curry, salt och citronpeppar.
Häll i en burk krossade tomater och späd med lite vatten.
Lägg i oliverna och creme fraichen krydda med lite oregano.
Låt puttra i ca. 10-15 minuter.
Servera med ugnsrostad sötpotatis, fetaost och vitkålssallad.
 
 

4 kommentarer:

  1. Mmmm ser fantastiskt gott ut och många goda kryddor, kan tänka mig att det var en riktig smakexplosion för alla sinnen. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  2. Åh det där såg jättegott ut! Vilka fina tussilago. Jag har nog inte sett någon sen jag var riktigt liten. Kram Stina

    SvaraRadera
  3. MUMS! Skriver ner det direkt och då var helgens mattips färdigt, tusen tack Pia! Låter verkligen gott...
    Ja ha nu en skön och solig dag, varm kram till dig!
    Titti

    SvaraRadera
  4. Du gör mej verkligen hungrig! Dags för havregrynsgröten!
    Härligt att få in våren i huset!

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!