lördag 14 mars 2015

En Sauna innanför dörren!


Lördagkväll och vi ska basta maken och jag innan mellon. Kommer göra gott efter dagens arbete i trädgården och all fönsterputs och städning, hann med ett träningspass också. Jädrar i min lilla låda. Vet inte vart jag fick all energi ifrån men nu spritter det i gumman.


Innanför vår gamla ytterdörr som vi återbrukat finns ytterligare en dörr, nämligen en bastudörr. Även den är återbruk. Skänkt av en som inte använde sin bastu. Ni som hängt här ett tag vet ju att jag älskar min bastu, ja min och min ... Den byggdes i alla fall till mig även om den officiellt är våran.


Vi besökte Åland en sommar och varken maken eller jag var så där jättefrälsta i el- uppvärmd bastu. På det lilla gästhemmet där vi bodde fanns en stor vedeldad finsk Sauna som man kunde hyra. Vi slog till, och det ångrar vi inte alls. Nu var vi helt övertygade om att bastu är skönt. Vi räknade lite, skissade och började bygga vår lilla fina bastu senare samma år.  Vi använde klinkers som blivit över på badrumsbygget i sonens hus. Bestämde att vi inte skulle ha elbelysning i själva basturummet utan bara i duschutrymmet.


Vi använder små ljuslyktor och valde att ha glaslucka så att man ser elden. Maken snickrade lavar och så installerades det dit en skorsten. Under själva kaminen valde vi att lägga tegel ovanpå plastmattan som ligger i hela delen. Det gjorde svågern som är mattläggare. Vi valde också att bara ha sommarvatten draget i vanlig slang som kopplats till en dusch.


 Ovanpå kaminen så finns det en varmvattenberedare så på vintern kan man antingen rulla sig i snön, eller bära in hinkar med kallt vatten och blanda med det varma för att tvätta av sig.
 
Är du nyfiken på bastuprylar så kika in på Badshop.se
 
 
 
 
 
 
 
 

4 kommentarer:

 1. Himla mysigt, ser det ut! Har jag kikat in där någon gång?
  Kram

  SvaraRadera
 2. Åhh så mysigt! Har haft bastu på önskelistan ett tag, men annat måste få gå före hela tiden..
  Ha de gott och njut av bastubadet. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Låter mysigt med bastu. Vad duktig du varit idag, till och med fönsterputs?!!! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Men åh vad mysigt! Vi bastade en del nu när vi var uppe i fjällen och det är så mysigt! Vi funderar på att bygga om vårt badrum och tvättstuga till badrum och bastu, och någonstans ska tvättmaskinen också få plats :-).

  Idag har jag kört ett hårt träningspass - känns skönt! Kanske finns hopp för mig ändå :-).

  Kram Malin

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!